PROFESYONEL EĞİTİMLER

Chef & Owner Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık

Hemen Başvur
Chef & Owner Uzun Dönem 
Profesyonel Pastacılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-40 (Stajlı)

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
12 Ay (stajlı)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

Kimler Katılabilir

Temel mutfak ve Profesyonel Pastacılık eğitiminin yanı sıra;

ileri seviye dekor ve kaplama hamuru (pastilaj, şeker hamuru, çikolata hamuru, royal icing, şeker yapımı ve işleme), makaron ve nougat gibi petit four’ların üretimi,

Craquelin, St. Honore, Eclair, Croquanbouche gibi choux hamuru işleme, mirror glaze ve naked cake gibi güncel akımlarda pasta yapımı, diyabetik, glütensiz ve vegan gibi özel amaçlı ürünlerin uygulaması, artizan çikolata yapımı ve işleme teknikleri ile ekşi maya ekmek çeşitleri üzerinde ileri seviye teknik donanıma sahip olmak,

Gıda güvenliğinde yöneticilik becerileri edinmek,

Konsept dahilinde tatlı büfesi – banket – hazırlık ve sunum süreçlerinde ileri seviye beceri kazanmak,

MSA Eğitmen Şefleri gözetiminde MSA kampüste ve Emirgan’da bulunan 2 adet MSA Dükkan’ın pastane operasyonunda yer alarak toplu üretim süreçlerine dahil olmak,

MSA Catering ve etkinlik operasyonlarında hem mutfak, hem de saha deneyimi sahibi olmak isteyen

Ayrıca Profesyonel Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem pasta-ekmek şefi hem de patronu olmak isteyen 18-40 yaş aralığındaki kişiler.

Eğitim Süresi

Chef & Owner Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık eğitimi, 472 saat pratik ve 40 saat teorik olmak üzere toplam 512 saat Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık, 96 saat Chef & Owner kapsamında Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır. Ayrıca öğrenciler, MSA Dükkan’larının pastane üretim mutfağında 192 saatlik uygulama deneyimi kazanır ve MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.

 


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık Teorik Dersler

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler

  • Yer Seçimi ve Konsept Mühendisliği
  • Yatırım ve İşletme Fizibilitesi
  • Proje Dekorasyon-Mimari
  • Marka Tescil ve Patent
  • Pazarlama ve İletişim
  • Marka Kimliği ve Yönetimi
  • Türkiye ve Dünyadan Menüler
  • İçecek Stratejileri
  • İnsan Kaynakları - Personel Seçimi
  • Hukuk & Ruhsat ve Belgelendirme
  • Muhasebe
  • Bakım , Onarım, Yenileme
  • Operasyon El Kitabı
  • Şubeleşme ve Franchising
  • Servis Standartları
  • İşletme Maliyet Kontrolleri
  • Trendler ve Yeni Konseptler
  • İş Güvenliği
  • Gıda ve Hijyen Güvenliği
  • Ödeme-Raporlama Sistemleri Teknolojisi ve QR
  • Mutfak IK Organizasyonu
  • Mutfak Kurulumu, Mutfak, Bar ve Servis Ekipmanları
  • Catering
  • Dijital Pazarlama
  • Take Away – Send Away
  • Temel Bar Planlaması ve Bar Konseptleri
  • Kahve Teorik Bilgiler

Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık Pratik Dersler

  • Yumurtalar
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Cupcake ve Muffin'ler
  • Temel Ekmek Hamurları
  • Mayalı Hamurlar
  • Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Dökme Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cheesecake'ler
  • Custard'lar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Çikolatalar ve İşleme Teknikleri
  • Şeker Hamuru ve Dekorlama
  • Soslar ve Kremalar
  • Çikolata Dekorlama
  • Pasta Sıvama ve Dekorlama
  • Sıcak Tatlılar
  • Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yöneticilik Becerileri
  • Gıda Güvenliği Yöneticiliği
  • Dünya Gastronomisi
  • İleri seviye modern petit four’ların üretimi (Macaron, nougat)
  • İleri seviye mayalı, mayasız ve dökme hamurlu ürünlerin üretimi
  • İleri seviye choux hamuru işleme teknikleri (Craquelin, St. Honore, Eclair, Croquembouche)
  • İleri seviye laminalı hamur hazırlama ve işleme teknikleri
  • Özel amaçlı kekler (diyabetik, çölyak, vegan)
  • Artizan çikolata yapımı ve işleme teknikleri
  • İleri seviye Ekmek Üretim Teknikleri (Ekşi Maya, Alman Ekmekleri, İtalyan Ekmekleri, Glütensiz)
  • Güncel Akımlarda Pasta Yapım Teknikleri (Mirror Glaze, Naked Cake)
  • İleri seviye donuk tatlı teknikleri (dondurma, sorbe, cup)
  • Moleküler pastacılık
  • Gıda ürünü Ar-Ge çalışması
  • İleri Seviye Dekor ve kaplama hamurları (pastilaj, şeker hamuru, çikolata hamuru, royal icing ve şeker yapım ve işleme teknikleri)
  • Konsept dahilinde tatlı büfesi hazırlanması (ürünlerinin seçilmesi, üretimi süreçleri, birleştirilmesi ve sunumu)
  • İleri seviye tabaklama teknikleri
  • Dekoratif obje tasarım ve üretimi
  • Mutfak organizasyonu

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler

  • Temel Pişirme Teknikleri
  • Alkollü İçecekler ve Miksoloji Uygulama
  • Kahve Eğitim Uygulama

MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

  • MSA Profesyonel Pastacılık Diploması
  • MSA Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Diploması 
  • CTH Diploması (L3 Seviyesi)
  • M.E.B Onaylı Sertifika
  • Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
  • Zorunlu Hijyen Sertifikası
  • Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası

Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet