Chef & Owner Profesyonel Aşçılık
Hemen Başvur
Yaş Aralığı
41-49 (Stajsız)
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
Eğitim Dönemleri
Dönem Başlangıç Tarihleri
Eğitim Programı Hakkında
Kimler Katılabilir
Profesyonel Aşçılık eğitiminin yanı sıra; konusunda uzman eğitmenlerden profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem şefi hem de patronu olmak isteyen 18-49 yaş arası kişiler. (41-49 yaş grubu sadece stajsız programa katılabilir)
Eğitim Süresi
Chef & Owner Profesyonel Aşçılık, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saat Profesyonel Aşçılık eğitimini, 96 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır.
18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
Profesyonel Aşçılık Teorik Dersler
- Tabak Sunumu
- Mutfak Ekipmanları
- Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
- Satın Alma
- Gıda Güvenliği
- İş Güvenliği
- Beslenme
Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler
- Yer Seçimi ve Konsept Mühendisliği
- Yatırım ve İşletme Fizibilitesi
- Proje Dekorasyon-Mimari
- Marka Tescil ve Patent
- Pazarlama ve İletişim
- Marka Kimliği ve Yönetimi
- Türkiye ve Dünyadan Menüler
- İçecek Stratejileri
- İnsan Kaynakları - Personel Seçimi
- Hukuk & Ruhsat ve Belgelendirme
- Muhasebe
- Bakım , Onarım, Yenileme
- Operasyon El Kitabı
- Şubeleşme ve Franchising
- Servis Standartları
- İşletme Maliyet Kontrolleri
- Trendler ve Yeni Konseptler
- İş Güvenliği
- Gıda ve Hijyen Güvenliği
- Ödeme-Raporlama Sistemleri Teknolojisi ve QR
- Mutfak IK Organizasyonu
- Mutfak Kurulumu, Mutfak, Bar ve Servis Ekipmanları
- Catering
- Dijital Pazarlama
- Take Away – Send Away
- Temel Bar Planlaması ve Bar Konseptleri
- Kahve Teorik Bilgiler
Profesyonel Aşçılık Pratik Eğitimler
- Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
- Kemik Suları
- Bağlayıcılar
- Temel Soslar
- Emülsiyon Soslar
- Yumurtalar
- Sandviçler
- Et Kesim Teknikleri
- Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
- Salatalar ve Sosları
- Sote Tekniği
- Rosto Tekniği
- Çorbalar
- Izgara Tekniği
- Wokta Pişirme Tekniği
- Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
- Derin Yağda Kızartma Tekniği
- Klasik Türk Mutfağı
- Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
- Az Yağda Kızartma Tekniği
- Kaynatma Tekniği
- Poşe Tekniği
- Fırında Pişirme Tekniği
- Breze Tekniği
- Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
- Yahni Tekniği
- Buharda Pişirme Tekniği
- Vejetaryen Mutfağı
- Soğuk Mutfak Hazırlığı
- Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
- Makarnalar
- Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri
- Av Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
- Confit Tekniği
- Pişirme Metotları
- Isı Transferi
- Taze Baharatlar
- Kuru Baharatlar
- Meyveler
- Tahıllar
- Mayalı Hamurlar ve Hamur İşleri
- Sıcak ve Soğuk Tatlılar
- Kek, Kurabiye ve Sponge
- Fizibilite hazırlanması
- Proje ve dekorasyon
- Mutfak ekipmanı ve malzemesi seçimi
- Açılış aşamaları, hukuki işlemler, muhasebe sisteminin kurulması, vergiler
- Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
- Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması
- Personel seçimi ve eğitimi
- İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası
- Sosyal Medya
- Satın alma, depolama, stok kontrolü
- Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
- Alkollü içkilerin tanıtımı
- Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri
- Bakım, onarım, yenileme
- Temel ilk yardım bilgileri
- Toplam Kalite Yönetimi
- Müşteri İlişkileri Yönetimi
- Menü tasarımı
- Sofra düzenlemeleri ve servis standartları
- Şarap Eğitimi
Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler
- Temel Pişirme Teknikleri
- Alkollü İçecekler ve Miksoloji Uygulama
- Kahve Eğitim Uygulama
MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?
- MSA Profesyonel Aşçılık Diploması
- MSA Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Diploması
- CTH Diploması (L2 Seviyesi)*
- M.E.B Onaylı Sertifika
- Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
- Zorunlu Hijyen Sertifikası
- Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası
* Sadece stajlı program için geçerlidir.
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın
