Chef & Owner Profesyonel Aşçılık
Hemen BaşvurYaş Aralığı
41-49 (Stajsız)
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
En Yakın Eğitim Dönemleri
Dönem Başlangıç Tarihleri
Eğitim Programı Hakkında
Kimler Katılabilir
Profesyonel Aşçılık eğitiminin yanı sıra; konusunda uzman eğitmenlerden profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem şefi hem de patronu olmak isteyen 18-49 yaş arası kişiler. (41-49 yaş grubu sadece stajsız programa katılabilir)
Eğitim Süresi
Chef & Owner Profesyonel Aşçılık, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saat Profesyonel Aşçılık eğitimini, 96 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır.
18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
Profesyonel Aşçılık Teorik Dersler
- Tabak Sunumu
- Mutfak Ekipmanları
- Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
- Satın Alma
- Gıda Güvenliği
- İş Güvenliği
- Beslenme
- Ağırlama Sektörüne Giriş
Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler
- Yer Seçimi Ve Konsept Mühendisliği
- Pazarlama Ve İletişim
- Marka Kimliği Ve Yönetimi
- Yatırım Ve İşletme Fizibilitesi
- Proje Dekorasyon Ve Mimari
- Mutfak Ekipmanı Ve Malzemesi Seçimi
- Hukuk, Ruhsat Ve Belgelendirme
- Dijital Pazarlama
- Muhasebe
- Türkiye Ve Dünyadan Menüler
- Menü Teorik Bilgiler
- İnsan Kaynakları Ve Personel Seçimi
- Servis Standartları
- Marka Tescil Ve Patent
- İçecek Stratejileri
- İş Güvenliği
- Girişimcilik
- Satın Alma Ve Depolama
- Bakım, Onarım, Yenileme
- Ödeme/Raporlama Sistemleri Teknolojisi Ve Qr
- Operasyonel El Kitabı
- Şubeleşme Ve Franchising
- Trendler Ve Yeni Konseptler
- Maliyet Kontrol
- Catering
- Gıda Ve Hijyen Güvenliği
- Mutfak Ik Organizasyonu
Profesyonel Aşçılık Pratik Eğitimler
- Bıçak Kullanım Teknikleri
- Çorbalar
- Yumurtalar
- Salatalar
- Sandviçler
- Garde Manger (Soğuk Mutfak Uygulamaları)
- Pirinçler
- Meyve Ve Sebzeler
- Kurubaklagiller
- Tahıllar
- Vegan - Vejetaryen
- Taze Makarnalar
- Kümes Hayvanları
- Av Hayvanları
- Kırmızı Etler Küçük Ve Büyük Baş
- Sakatatlar
- Deniz Ürünleri (Balıklar Ve Kabuklular)
- Klasik Türk Mutfağı Ve Zeytinyağlılar
- Mayalı Hamurlar Ve Hamur İşleri
- Kuru Pişirme Teknikleri (Sote, Stir-Fry, Deep Fry, Izgara, Rosto)
- Islak Pişirme Teknikleri (Haşlama, Simmering, Blanching, Poaching, Shallow Poaching, Steaming
- Kombinasyon (Stewing, Braising
- Isı Transferleri
- Bağlayıcılar Ve Kullanım Teknikleri
- Ana Soslar
- Emülsiyon Soslar
- Stocklar, Et Ve Sebze Suları
- Sıcak - Soğuk Tatlılar
- Kek - Kurabiye – Sponge
Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler
- Mutfak Uygulamaları
- Alkollü İçkilerin Tanıtımı
- Bar Teorik Ve Uygulama
- Kahve Teorik Ve Uygulama
- Şarap Eğitimi
MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?
- MSA Profesyonel Aşçılık Diploması
- MSA Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Diploması
- CTH Diploması (L2 Seviyesi)*
- M.E.B Onaylı Sertifika
- Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
- Zorunlu Hijyen Sertifikası
- Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası
* Sadece stajlı program için geçerlidir.
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın