PROFESYONEL EĞİTİMLER

Chef & Owner Profesyonel Aşçılık

Haberdar Et
Chef & Owner Profesyonel Aşçılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-40 (Stajlı)
41-49 (Stajsız)

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
8 Ay (Stajlı), 4 Ay (Stajsız)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti
205.000 TL

En Yakın Eğitim Dönemleri

Yeni dönem bilgisi daha sonra açıklanacaktır.

Eğitim Programı Hakkında

Kimler Katılabilir

Profesyonel Aşçılık eğitiminin yanı sıra; konusunda uzman eğitmenlerden profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem şefi hem de patronu olmak isteyen 18-49 yaş arası kişiler. (41-49 yaş grubu sadece stajsız programa katılabilir)

Eğitim Süresi

Chef & Owner Profesyonel Aşçılık, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saat Profesyonel Aşçılık eğitimini, 96 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır.

18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

Profesyonel Aşçılık Teorik Dersler

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Beslenme
  • Ağırlama Sektörüne Giriş

 

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler

  • Yer Seçimi Ve Konsept Mühendisliği
  • Pazarlama Ve İletişim
  • Marka Kimliği Ve Yönetimi
  • Yatırım Ve İşletme Fizibilitesi
  • Proje Dekorasyon Ve Mimari
  • Mutfak Ekipmanı Ve Malzemesi Seçimi
  • Hukuk, Ruhsat Ve Belgelendirme
  • Dijital Pazarlama
  • Muhasebe
  • Türkiye Ve Dünyadan Menüler
  • Menü Teorik Bilgiler
  • İnsan Kaynakları Ve Personel Seçimi
  • Servis Standartları
  • Marka Tescil Ve Patent
  • İçecek Stratejileri
  • İş Güvenliği
  • Girişimcilik
  • Satın Alma Ve Depolama
  • Bakım, Onarım, Yenileme
  • Ödeme/Raporlama Sistemleri Teknolojisi Ve Qr
  • Operasyonel El Kitabı
  • Şubeleşme Ve Franchising
  • Trendler Ve Yeni Konseptler
  • Maliyet Kontrol
  • Catering
  • Gıda Ve Hijyen Güvenliği
  • Mutfak Ik Organizasyonu

Profesyonel Aşçılık Pratik Eğitimler

  • Bıçak Kullanım Teknikleri
  • Çorbalar
  • Yumurtalar
  • Salatalar
  • Sandviçler
  • Garde Manger (Soğuk Mutfak Uygulamaları)
  • Pirinçler
  • Meyve Ve Sebzeler
  • Kurubaklagiller
  • Tahıllar
  • Vegan - Vejetaryen
  • Taze Makarnalar
  • Kümes Hayvanları
  • Av Hayvanları
  • Kırmızı Etler  Küçük Ve Büyük Baş
  • Sakatatlar
  • Deniz Ürünleri (Balıklar Ve Kabuklular)
  • Klasik Türk Mutfağı Ve Zeytinyağlılar
  • Mayalı Hamurlar Ve Hamur İşleri
  • Kuru Pişirme Teknikleri (Sote, Stir-Fry, Deep Fry, Izgara, Rosto)
  • Islak Pişirme Teknikleri (Haşlama, Simmering, Blanching, Poaching, Shallow Poaching, Steaming
  • Kombinasyon (Stewing, Braising
  • Isı Transferleri
  • Bağlayıcılar Ve Kullanım Teknikleri
  • Ana Soslar
  • Emülsiyon Soslar
  • Stocklar, Et Ve Sebze Suları
  • Sıcak - Soğuk Tatlılar
  • Kek - Kurabiye – Sponge

 

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler

  • Mutfak Uygulamaları
  • Alkollü İçkilerin Tanıtımı
  • Bar Teorik Ve Uygulama
  • Kahve Teorik Ve Uygulama
  • Şarap Eğitimi

MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

  • MSA Profesyonel Aşçılık Diploması 
  • MSA Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Diploması
  • CTH Diploması (L2 Seviyesi)*
  • M.E.B Onaylı Sertifika
  • Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
  • Zorunlu Hijyen Sertifikası
  • Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası

* Sadece stajlı program için geçerlidir.


Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet