PROFESYONEL EĞİTİMLER

Chef & Owner Profesyonel Aşçılık

Hemen Başvur
Chef & Owner Profesyonel Aşçılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-40 (Stajlı)
41-49 (Stajsız)

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
8 Ay (Stajlı), 4 Ay (Stajsız)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

Kimler Katılabilir

Profesyonel Aşçılık ya da Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitiminin yanı sıra; konusunda uzman eğitmenlerden profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem şefi hem de patronu olmak isteyen 18-49 yaş arası kişiler. (41-49 yaş grubu sadece stajsız programa katılabilir)

Eğitim Süresi

Chef & Owner Profesyonel Aşçılık, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saat Profesyonel Aşçılık eğitimini, 105 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır.

18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

Profesyonel Aşçılık Teorik Dersler

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Beslenme

 

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler

  • Yer Seçimi ve Konsept Mühendisliği
  • Yatırım ve İşletme Fizibilitesi
  • Proje Dekorasyon-Mimari
  • Marka Tescil ve Patent
  • Pazarlama ve İletişim
  • Marka Kimliği ve Yönetimi
  • Türkiye ve Dünyadan Menüler
  • İçecek Stratejileri
  • İnsan Kaynakları - Personel Seçimi
  • Hukuk & Ruhsat ve Belgelendirme
  • Muhasebe
  • Bakım , Onarım, Yenileme
  • Operasyon El Kitabı
  • Şubeleşme ve Franchising
  • Servis Standartları
  • İşletme Maliyet Kontrolleri
  • Trendler ve Yeni Konseptler
  • İş Güvenliği
  • Gıda ve Hijyen Güvenliği
  • Ödeme-Raporlama Sistemleri Teknolojisi ve QR
  • Mutfak IK Organizasyonu
  • Mutfak Kurulumu, Mutfak, Bar ve Servis Ekipmanları
  • Catering
  • Dijital Pazarlama
  • Take Away – Send Away
  • Temel Bar Planlaması ve Bar Konseptleri
  • Kahve Teorik Bilgiler

Profesyonel Aşçılık Pratik Eğitimler

  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Kemik Suları
  • Bağlayıcılar
  • Temel Soslar
  • Emülsiyon Soslar
  • Yumurtalar
  • Sandviçler
  • Et Kesim Teknikleri
  • Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
  • Salatalar ve Sosları
  • Sote Tekniği
  • Rosto Tekniği
  • Çorbalar
  • Izgara Tekniği
  • Wokta Pişirme Tekniği
  • Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Derin Yağda Kızartma Tekniği
  • Klasik Türk Mutfağı
  • Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
  • Az Yağda Kızartma Tekniği
  • Kaynatma Tekniği
  • Poşe Tekniği
  • Fırında Pişirme Tekniği
  • Breze Tekniği
  • Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
  • Yahni Tekniği
  • Buharda Pişirme Tekniği
  • Vejetaryen Mutfağı
  • Soğuk Mutfak Hazırlığı
  • Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
  • Makarnalar
  • Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri
  • Av Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Confit Tekniği
  • Pişirme Metotları
  • Isı Transferi
  • Taze Baharatlar
  • Kuru Baharatlar
  • Meyveler
  • Tahıllar
  • Mayalı Hamurlar ve Hamur İşleri
  • Sıcak ve Soğuk Tatlılar
  • Kek, Kurabiye ve Sponge
  • Fizibilite hazırlanması
  • Proje ve dekorasyon
  • Mutfak ekipmanı ve malzemesi seçimi
  • Açılış aşamaları, hukuki işlemler, muhasebe sisteminin kurulması, vergiler
  • Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
  • Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması
  • Personel seçimi ve eğitimi
  • İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası
  • Sosyal Medya
  • Satın alma, depolama, stok kontrolü
  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
  • Alkollü içkilerin tanıtımı
  • Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri
  • Bakım, onarım, yenileme
  • Temel ilk yardım bilgileri
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Menü tasarımı
  • Sofra düzenlemeleri ve servis standartları
  • Şarap Eğitimi

 

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler

  • Temel Pişirme Teknikleri
  • Alkollü İçecekler ve Miksoloji Uygulama
  • Kahve Eğitim Uygulama

MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

  • MSA Chef & Owner Diploması
  • CTH Diploması (L2 veya L3 Seviyesi)
  • Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
  • M.E.B Onaylı Sertifika
  • Zorunlu Hijyen Sertifikası
  • Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası

* Sadece stajlı program için geçerlidir.


Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet