Profesyonel Bitki Bazlı Temel Mutfak Eğitimi
Haberdar EtYaş Aralığı
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
En Yakın Eğitim Dönemleri
Eğitim Programı Hakkında
"Profesyonel Bitki Bazlı Temel Mutfak Eğitimi" nedir?
Yeşil yapraklı sebzelerden, aromatik otlara; baharat uyumlarından bakliyatlara ve tahıllara hamur işleri dahil olmak üzere bitki bazlı hazırlanabilecek ve dönüştürülebilecek reçetelerin yanı sıra; farklı ülkelerin bitkisel temelli özel yemeklerine dair uzmanlık edineceğiniz bir mutfak eğitimidir.
Bitki Bazlı Beslenme Nedir? Neden Mutfak Eğitimini Almalıyım?
Vegan ve vejetaryen beslenme ile sıklıkla karıştırılan bitki bazlı beslenme; hayvansal besinleri ve işlenmiş gıdaları en aza indirirken, meyveler, sebzeler, kurubaklagiller, tam tahıllar, yağlı tohumlar, mantar ve baharatların tüketimine ağırlıkla yer veren bir beslenme biçimidir.
İklim değiştikçe ve nüfus arttıkça, bitki bazlı beslenmenin daha büyük gruplarca tercih edileceği öngörülmekte. Giderek daha fazla insan, hayvansal gıda tüketimini azaltıp, diyetlerini çeşitli nedenlerle değiştiriyor. Özellikle ekonomik açıdan gelişmiş ülkelerde, giderek artan sayıda insan, bitki bazlı gıdalara geçiyor. Yakın zamanda pek çok restoranın, gıda markalarının ve hatta evde yemek yapmayı tercih eden mutfakseverin bu konuda seçeneklerini artırmak isteyeceğini gösteren pek çok araştırma mevcut.
Bu eğitime katılarak bitki bazlı mutfak uygulamaları hakkında teorik bilgi ve pratik donanıma sahip olacak öğrenciler, bu mutfağın çok seçenekli ve ufuk açan dünyasını görecek, mesleki yaratıcılıklarını geliştirecekler.
Hem aşçı hem de pasta şefleri ve şef adaylarının dünyanın en hızlı yaygınlaşan beslenme şeklini öğrenip mutfağına dair kapsamlı bilgi edinip uzmanlaşması, profesyonel mutfaklarda günümüzün ve geleceğin ihtiyaçlarına uzmanlıkla yanıt verebilmelerini ve kariyerlerinde fark yaratmalarını sağlayacak.
Katılım Koşulları Nelerdir?
Bitki Bazlı Temel Mutfak eğitimine katılım gösteren öğrencilerin eğitim süresi boyunca hijyen kurallarına uygun bir şekilde şef ceketleri ve önlükleri ile derse giriş yapmaları gerekmektedir.
Sektör profesyonelleri eğitim sırasında kendi şef ceket ve önlükleri ile derse katılım sağlayacaktır. Eğitime katılım için sektör profesyonellerinden en az 1 yıllık SGK dökümü veya gastronomi alanında alınmış bir diploma istenmektedir.
MSA mezunları eğitimde kullandıkları MSA üniformalarını kullanacaktır. Tüm profesyonel eğitim ve sınıf kuralları bu eğitim süresince de geçerli olacaktır.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
Tahıllar ve Bakliyatlar - Aquafaba
Sebzeler ve Meyveler
Pastacılık ve Fırıncılık ürünleri
Peynircilik
Ekmekler ve hamur işleri
Ezmeler ve kuruyemişler
Mantarlar
Soslar
Alternatifler reçeteler ve Reçete dönüştürme
Ürün tedariği
Aromalar ve Tatlandırıcılar/Baharatlar
Renk uyumu ve lezzet algısı
Beslenme çeşitleri
Bitki bazlı proteinler
Tahıllar ve Bakliyatlar - Aquafaba
Sebzeler ve Meyveler
Pastacılık ve Fırıncılık ürünleri
Peynircilik
Ekmekler ve hamur işleri
Ezmeler ve kuruyemişler
Mantarlar
Soslar
Bu eğitim, minimum 8 öğrenci katılımı ile açılmaktadır.
Kayıt ve ödeme süreci ile ilgili oi@msa.com.tr adresine mail atılarak isim yazdırılması, daha sonra muhasebe departmanına ödeme yapılması gerekmektedir. Bu adımlar tamamlandıktan sonra eğitim için kaydınız kesinleşir.
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın