Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- Dondurmacılık
Haberdar EtYaş Aralığı
Eğitim Süresi
09.00-18.00
(Hafta İçi)
Eğitim Ücreti
En Yakın Eğitim Dönemleri
Eğitim Programı Hakkında
"Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- Dondurmacılık" nedir?
Profesyonel pastacılık eğitimini tamamlamış mezunlarımıza ‘’dondurma’’ konusunda ileri seviye bir bilgi ve beceri kazandırmak için özel olarak kurgulanmıştır. Eğitim kapsamında dondurma üretiminde temel olan gıda güvenliği konularının yanı sıra, farklı bazlar kullanarak dondurma yapımı, klasik ve modern şurup çeşitleri ile sorbe yapımı gibi teknikler de öğretilir.
Öğrencilerin dondurma için doğru formülü oluşturmayı öğrenmesi, özgün ve lezzetli dondurma reçeteleri oluşturabilecek bilgi düzeyine ulaşması hedeflenir. Bu eğitimde dondurma makinelerinin, Pacojet ve Nitrojen tekniklerinin kullanımı dahil olmak üzere dondurma yapımı konusunda detaylı bilgi edinilir, çeşitli dondurma sosları ve kornet yapımı gibi pratik beceriler de kazanılır.
Eğitim müfredatına dondurmadan pasta yapımı gibi yaratıcı konular da dahildir, böylelikle öğrencilerin sadece dondurma üretiminde değil, aynı zamanda dondurma temelli tatlıların hazırlanmasında da uzmanlaşması hedeflenir.
Günümüzde yeni teknikler, doğal, alternatif malzemeler ve güncel reçetelerle hızla gelişmekte olan, profesyonel mutfaklarda en popüler başlıklardan biri konumunda olan dondurmayı bu eğitim ile profesyonel bilgi portföyünüze katın.
Kimler Katılabilir
MSA Profesyonel Pastacılık temel eğitimini tamamlamış olan 18-49 yaş arası öğrenciler ve eğitim programlarını başarıyla tamamlamış tüm mezunlarımız bu programa katılabilir. Tüm profesyonel eğitim ve sınıf kuralları bu eğitim süresince de geçerlidir.
Eğitim Süresi
MSA kampüsünde gerçekleşecek olan Seçmeli Uzmanlaşma İtalyan Mutfağı eğitimi 23 Eylül'de başlayacak ve 8 gün sürecektir. Eğitime katılmak için lütfen oi@msa.com.tr e-mail adresi üzerinden bizimle iletişime geçin.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
- Dondurma üretiminde gıda güvenliği
- Farklı bazlar ile dondurma yapımı
- Klasik ve modern şurup çeşitleri ile sorbe yapımı
- Dondurma için doğru formülün oluşturulması
- Dondurma makinesi, pacojet ve nitrojen ile dondurma yapımı
- Vegan/Şekersiz dondurma çeşitleri
- Stick ve kaplamalı dondurma çeşitleri
- Çeşitli dondurma sosları, kornet yapımı
- Mix karışımlar ile dondurma yapımı
- Özel içerikler ile dondurma yapımı
- Dondurmadan pasta yapımı
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın