PROFESYONEL EĞİTİMLER

Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- Dondurmacılık

Haberdar Et
Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- Dondurmacılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-49

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
8 Gün
09.00-18.00
(Hafta İçi)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

En Yakın Eğitim Dönemleri

Yeni dönem bilgisi daha sonra açıklanacaktır.

Eğitim Programı Hakkında

"Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- Dondurmacılık" nedir?

Profesyonel pastacılık eğitimini tamamlamış mezunlarımıza ‘’dondurma’’ konusunda ileri seviye bir bilgi ve beceri kazandırmak için özel olarak kurgulanmıştır.  Eğitim kapsamında dondurma üretiminde temel olan gıda güvenliği konularının yanı sıra, farklı bazlar kullanarak dondurma yapımı, klasik ve modern şurup çeşitleri ile sorbe yapımı gibi teknikler de öğretilir.

Öğrencilerin dondurma için doğru formülü oluşturmayı öğrenmesi, özgün ve lezzetli dondurma reçeteleri oluşturabilecek bilgi düzeyine ulaşması hedeflenir. Bu eğitimde dondurma makinelerinin, Pacojet ve Nitrojen tekniklerinin kullanımı dahil olmak üzere dondurma yapımı konusunda detaylı bilgi edinilir, çeşitli dondurma sosları ve kornet yapımı gibi pratik beceriler de kazanılır.

Eğitim müfredatına dondurmadan pasta yapımı gibi yaratıcı konular da dahildir, böylelikle öğrencilerin sadece dondurma üretiminde değil, aynı zamanda dondurma temelli tatlıların hazırlanmasında da uzmanlaşması hedeflenir.

Günümüzde yeni teknikler, doğal, alternatif malzemeler ve güncel reçetelerle hızla gelişmekte olan, profesyonel mutfaklarda en popüler başlıklardan biri konumunda olan dondurmayı bu eğitim ile profesyonel bilgi portföyünüze katın.

Kimler Katılabilir

MSA Profesyonel Pastacılık temel eğitimini tamamlamış olan 18-49 yaş arası öğrenciler bu programa katılabilir. Tüm profesyonel eğitim ve sınıf kuralları bu eğitim süresince de geçerlidir.

Eğitim Süresi

MSA kampüsünde gerçekleşecek olan Seçmeli Uzmanlaşma Dondurmacılık eğitimi 8 gün sürecektir. 


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

  • Dondurma üretiminde gıda güvenliği
  • Farklı bazlar ile dondurma yapımı
  • Klasik ve modern şurup çeşitleri ile sorbe yapımı
  • Dondurma için doğru formülün oluşturulması
  • Dondurma makinesi, pacojet ve nitrojen ile dondurma yapımı
  • Vegan/Şekersiz dondurma çeşitleri
  • Stick (magnum) dondurma çeşitleri
  • Çeşitli dondurma sosları, kornet yapımı
  • Mix karışımlar ile dondurma yapımı
  • Özel içerikler ile dondurma yapımı
  • Dondurmadan pasta yapımı

Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet