MENÜ
  • Chef & Owner Profesyonel Aşçılık
  • YAŞ ARALIĞI

    18-40 Stajlı
    41-49 Stajsız

  • EĞİTİM SÜRESİ

    8 veya 12 Ay Stajlı
    4 Ay Stajsız

  • EĞİTİM ÜCRETİ

    Profesyonel Aşçılık
    24.600 TL (6.200 Euro)*
    Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık
    36.600 TL (9.100 Euro)*

    Ücret ve Ödeme Seçenekleri
  • EĞİTİM DÖNEMLERİ

    Mayıs '17

    Dönem Başlangıç Tarihleri

Chef & Owner, Profesyonel/Stajsız Profesyonel/Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimine ek olarak, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimi de alıp, kendi işletmesini açmak ve aynı zamanda mutfağının patronu olmak isteyen girişimcilere yöneliktir.

Uluslararası bir mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds eğitim içerik ve sistemi uygulanır. City & Guilds diploması*, Zorunlu Hijyen Eğitimi Sertifikası, HACCP sertifikası ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunmaktadır. Stajlı programlarla alındığında 8 ay, uzun dönem aşçılık programıyla alındığında 12 ay, stajsız program alındığında ise 4 ay sürer.

* City & Guilds diploması, sadece 8 veya 12 aylık eğitimi tamamlayanlara verilmektedir.

Ders Konuları

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Bağlayıcılar
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Kemik Suları
  • Temel Soslar
  • Emülsiyon Soslar
  • Yumurtalar
  • Sandviçler
  • Et Kesim Teknikleri
  • Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
  • Salatalar ve Sosları
  • Sote Tekniği
  • Rosto Tekniği
  • Çorbalar
  • Izgara Tekniği
  • Wokta Pişirme Tekniği
  • Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Derin Yağda Kızartma Tekniği
  • Klasik Türk Mutfağı (1. Modül)
  • Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
  • Az Yağda Kızartma Tekniği
  • Kaynatma Tekniği
  • Poşe Tekniği
  • Fırında Pişirme Tekniği
  • Breze Tekniği
  • Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
  • Yahni Tekniği
  • Buharda Pişirme Tekniği
  • Vejetaryen Mutfağı
  • Yer seçimi ve konsept mühendisliği
  • Soğuk Mutfak Hazırlığı
  • Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
  • Makarnalar
  • Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri
  • Fizibilite hazırlanması
  • Proje ve dekorasyon
  • Mutfak ekipmanı ve malzemesi seçimi
  • Açılış aşamaları, hukuki işlemler, muhasebe sisteminin kurulması, vergiler
  • Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
  • Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması
  • Personel seçimi ve eğitimi
  • İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası
  • Sosyal Medya
  • Satın alma, depolama, stok kontrolü
  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
  • Alkollü içkilerin tanıtımı
  • Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri
  • Bakım, onarım, yenileme
  • Temel ilk yardım bilgileri
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Menü tasarımı
  • Sofra düzenlemeleri ve servis standartları
  • Şarap Eğitimi
  • Profesyonel mutfağa giriş
  • Et ve sebze suları, soslar ve çorbalar
  • Kırmızı etler
  • Deniz ürünleri
  • Pirinçler ve pilavlar
  • Salatalar ve sosları
  • Tatlılar
  • Temel bar uygulamaları, içki ve bar servisi standartları Kahve işletmeciliği
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER