MENÜ
  • Chef & Owner Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

Chef & Owner Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi


Kimler katılabilir?
Profesyonel aşçılık ya da Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitiminin yanı sıra; konusunda uzman eğitmenlerden profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem şefi hem de patronu olmak isteyen 18 – 49 yaş arası kişiler. (40 – 49 yaş grubu stajsız programa katılabilir.)

Eğitim ne kadar sürüyor?
Chef & Owner Profesyonel Aşçılık, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saat Profesyonel Aşçılık eğitimini, 105 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır.
18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.

Neler Öğreneceğim?

Profesyonel mutfak ve işletmecilik kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları aşağıdaki gibidir.


  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Bağlayıcılar
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Kemik Suları

  • Temel Soslar
  • Emülsiyon Soslar
  • Yumurtalar
  • Sandviçler
  • Et Kesim Teknikleri
  • Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
  • Salatalar ve Sosları
  • Sote Tekniği
  • Rosto Tekniği
  • Çorbalar

  • Izgara Tekniği
  • Wokta Pişirme Tekniği
  • Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Derin Yağda Kızartma Tekniği
  • Klasik Türk Mutfağı (1. Modül)
  • Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
  • Az Yağda Kızartma Tekniği
  • Kaynatma Tekniği
  • Poşe Tekniği
  • Fırında Pişirme Tekniği

  • Breze Tekniği
  • Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
  • Yahni Tekniği
  • Buharda Pişirme Tekniği
  • Vejetaryen Mutfağı
  • Yer seçimi ve konsept mühendisliği
  • Soğuk Mutfak Hazırlığı
  • Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
  • Makarnalar
  • Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri

  • Fizibilite hazırlanması
  • Proje ve dekorasyon
  • Mutfak ekipmanı ve malzemesi seçimi
  • Açılış aşamaları, hukuki işlemler, muhasebe sisteminin kurulması, vergiler
  • Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
  • Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması
  • Personel seçimi ve eğitimi
  • İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası

  • Sosyal Medya
  • Satın alma, depolama, stok kontrolü
  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
  • Alkollü içkilerin tanıtımı
  • Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri
  • Bakım, onarım, yenileme
  • Temel ilk yardım bilgileri
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Menü tasarımı

  • Sofra düzenlemeleri ve servis standartları
  • Şarap Eğitimi
  • Profesyonel mutfağa giriş
  • Et ve sebze suları, soslar ve çorbalar
  • Kırmızı etler
  • Deniz ürünleri
  • Pirinçler ve pilavlar
  • Salatalar ve sosları
  • Tatlılar
  • Temel bar uygulamaları, içki ve bar servisi standartları Kahve işletmeciliği
/

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER