PROFESYONEL EĞİTİMLER

Chef & Owner Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık

Haberdar Et
Chef & Owner Profesyonel 
Ekmekçilik ve Fırıncılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18–49

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
214 Saat

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti
140.000 TL

En Yakın Eğitim Dönemleri

Yeni dönem bilgisi daha sonra açıklanacaktır.

Eğitim Programı Hakkında

Kimler Katılabilir

  • Ekmek ve hamur işi üretimine dair tüm temel bilgiyi yoğun ve pratik ağırlıklı bir eğitim ile alarak bu konuda meslek sahibi olmak isteyenler,
  • Ekmekçilik ve fırıncılık alanında kendi işini kurarak kariyer değiştirmeyi hedefleyen kişiler ve girişimciler,
  • Aşçılık veya pastacılık alanında temel eğitim almış, ekmek ve fırıncılık alanında yetkinliklerini geliştirerek bu konuda uzmanlaşmak isteyenler,
  • Konusunda uzman eğitmenlerden Profesyonel Yiyecek - İçecek İşletmeciliği eğitimi de alarak kendi işletmesinin hem şefi hem de patronu olmayı hedefleyenler.

Eğitim Süresi

102 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 118 saat Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık eğitimini, 96 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır.

(İşletme eğitim başlangıç  tarih ve saati için https://msa.com.tr/egitim/profesyonel-yiyecek-icecek-isletmeciligi linkinden ulaşabilirsiniz)


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık Teorik Dersler

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama Ve Maliyet Hesaplama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Beslenme
  • Ağırlama Sektörüne Giriş

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler

  • Yer Seçimi Ve Konsept Mühendisliği
  • Pazarlama Ve İletişim
  • Marka Kimliği Ve Yönetimi
  • Yatırım Ve İşletme Fizibilitesi
  • Proje Dekorasyon Ve Mimari
  • Mutfak Ekipmanı Ve Malzemesi Seçimi
  • Hukuk, Ruhsat Ve Belgelendirme
  • Dijital Pazarlama
  • Muhasebe
  • Türkiye Ve Dünyadan Menüler
  • Menü Teorik Bilgiler
  • İnsan Kaynakları Ve Personel Seçimi
  • Servis Standartları
  • Marka Tescil Ve Patent
  • İçecek Stratejileri
  • İş Güvenliği
  • Girişimcilik
  • Satın Alma Ve Depolama
  • Bakım, Onarım, Yenileme
  • Ödeme/Raporlama Sistemleri Teknolojisi Ve Qr
  • Operasyonel El Kitabı
  • Şubeleşme Ve Franchising
  • Trendler Ve Yeni Konseptler
  • Maliyet Kontrol
  • Catering
  • Gıda Ve Hijyen Güvenliği
  • Mutfak Ik Organizasyonu

 

Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık Pratik Dersler

Ekmeğin Ve Mayanın Tarihi
Endüstriyel Maya Çeşitleri Ve Kullanım Çeşitleri
Türkiye’de Ve Dünyada Yetiştirilen Tahılların Özellikleri Ve Kullanım Şekilleri
Zenginleştirilmiş Mayalı Hamurlarda Süt, Yumurta Ve Katı Yağ Kullanımı
Mayalı Hamurların Stoklama Seçenekleri Ve Teknikleri
Fırıncı Formülleri, Hesaplamaları Ve Kullanım Şekilleri
Ekşi Maya Kurulum Ve Kullanım Teknikleri
%100 Ekşi Maya Kullanımı Ve Ekşi Mayanın Endüstriyel Maya İle Destekleme Teknikleri
Glütenin İşleyişi Ve Glütensiz Ekmekler
Glütensiz Un Karışımları Ve Kullanım Teknikleri
Karabuğday Ekşi Maya Kurulumu
Ekşi Mayalı Glütensiz Ekmek Yapımı
Tahıllar

Basit Hamurlar

Baget Ve Francala
Ramazan Pidesi
Bazlama (English Muffin)
Simit
Pretzel
Lavaş
Scone
Galeta
Taş Fırın Pide
Fougasse

Zenginleştirilmiş Hamurlar

Açma
Berliner
Brioche
Tahinli Çörek
Poğaça
Hamburger Ekmeği

Katmanlı Hamurlar

Hamurların İşlenmesi
Croissant
Milföy Hamuru
Pastacı Kreması
Badem Kreması
Napolyon
Danish
Sultana Roll
Cronut

Glütensiz Ekmekler

Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği
Glütensiz Tost Ekmeği
Glütensiz Vegan Lavaş
Sorgum Unlu Ekmek
Teff Unlu Patatesli Ekmek
Kuru Üzümlü Ve Cevizli Ekmek
Glütensiz Kraker
Glütensiz Grissini

%100 Ekşi Mayalı Ekmekler

Francala
Rustik Ekmek
Tam Buğday Ekmeği
Nohut Mayalı Ekmek
Taneli Siyez Ekmeği
Alman Çiftçi Ekmeği
Tam Çavdar Ekmeği
Ekşi Mayalı Ekmek
Ekşi Maya Pizza

Ekşi Maya Ve Ön Maya Karışımı Ekmekler

Focaccia
Ciabatta
Tost Ekmeği
Tahıllı Tost Ekmeği
Arpalı Malt Ekmeği
Cevizli Köy Ekmeği
Sandviç Ekmeği

Özel Gün Ekmekleri

Panettone
Paskalya
Challah
Stollen
Gugelhupf
Hot Cross Bun
Kandil Simidi
Çikolatalı Babka

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler

Mutfak Uygulamaları
Alkollü İçkilerin Tanıtımı
Bar Teorik Ve Uygulama
Kahve Teorik Ve Uygulama
Şarap Eğitimi

 


MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

  • MSA Chef & Owner Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık Diploması
  • M.E.B Onaylı Sertifika
  • Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
  • Zorunlu Hijyen Sertifikası
  • Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası

Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet