Profesyonel Restoran Servisi Eğitimi
Haberdar EtYaş Aralığı
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
En Yakın Eğitim Dönemleri
Eğitim Programı Hakkında
"Profesyonel Restoran Servisi Eğitimi" nedir?
Restoranların yiyecek içecek servis operasyonlarına yönelik tasarlanan, uluslararası standartlarda, sektörün güncel ihtiyaçlarına göre teorik ve pratik mesleki bilgi içeren, turizm ve ağırlama sektörüne hızlı, donanımlı ve pratik özgüvenle adım atmayı sağlayacak, dünya çapında geçerli uluslararası sertifikasyona sahip bir profesyonel mesleki eğitim programıdır.
Kimler Katılabilir
Yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada geniş bir potansiyeli olan yiyecek-içecek sektörüne gerekli bilgi donanımı ve pratik özgüvenle hızlı bir şekilde giriş yapmak isteyen, bu konuda eğitimi veya tecrübesi bulunmayan 18 - 35 yaş arasındaki adaylar.
Yeme- içme sektöründe çalışan, profesyonel restoran servisi konusundaki bilgi ve becerisini bu program ile güncelleyip, uluslararası bir sertifikasyonla resmileştirmek isteyen, kariyerinde seviye atlamak isteyen profesyoneller.
Çalışma hayatına girme ihtiyacında olan ve yeme-içme sektörünü deneyimleme imkanı arayan öğrenciler de programa katılabilir. Böylece hem yurt dışında geçerli bir meslek ve diploma sahibi olup hem de edindikleri deneyimle "network" sahibi olabilirler.
Eğitim Süresi
MSA kampüsünde gerçekleşen 128 saat teorik ve 56 saat pratik eğitimin yanı sıra; MSA’nın Restoranı’nda ve programın iş ortağı olan restoranlarında gerçekleşecek 1 aylık zorunlu stajı kapsamaktadır.
Neler öğreneceğim?
Ders programı yiyecek içecek sektörünün güncel ihtiyaçlarına yönelik, uluslararası standartlarda teorik ve pratik konuları kapsar.
Eğitim Konuları
- Restoran & Bar Servisi Standartları
- Barista Becerileri
- Dünya ve Türkiye Şarapları Genel Bilgisi ve Servisi
- Alkolsüz İçecek Bilgisi ve Servisi
- Alkollü İçecekler Bilgisi
- Menü Hakimiyeti
- Temel mutfak eğitimi, koku ve tat algısı gelişimi, gıda//malzeme bilgisi, gıda etiği gibi güncel konular
- Müşteri Hizmetleri İletişim Becerileri
MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?
- MSA Profesyonel Restoran Servisi Diploması
- Confederation of Tourism & Hospitality (CTH) Level 2 Certificate in Enhanced Professional Skills in Restaurant Front of House Service Diploması (uluslararası diploma)
Mezun olduktan sonra neler kazanacağım?
- Yiyecek-içecek servisine dair güncel mesleki bilgi ve pratik özgüvenle sektöre hızlı giriş fırsatı
- Müşteri ilişkileri, yemek ve bar servisi, alkollü ve alkolsüz içecek bilgisi ve servisi, gıda ve menü hakimiyeti alanlarında uzmanlık
- Türkiye’de ve dünyada turizm ve ağırlama sektöründe hızla yükselmeyi sağlayacak mesleki donanım
- Sektöre odaklı eşi olmayan nitelikte bir mesleki eğitim alarak kariyer yolu çizme avantajı
- Uluslararası mesleki diploma
Sıkça Sorulan Sorular
Eğitime katılımın ön koşulu,18-35 yaş aralığında ve en az lise mezunu olmaktır. Yeme – içme sektöründe bir süre çalışma deneyimi edinmiş veya hali hazırda çalışan kişiler için ise mezuniyet ön koşulu aranmamaktadır.
Türkiye’de ve dünyada turizm ve ağırlama sektöründe yiyecek - içecek servisi veren restoran, otel, bar ve benzeri her türlü işletmede çalışmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca özellikle bu program kapsamında zorunlu 1 aylık iş başı eğitimi (staj) için belirlenmiş olan restoranlar özellikle sektöre ilk adım için önemli bir fırsat niteliği taşır. Bu program, içeriği sayesinde mesleğe adım atmak isteyen kişileri teknik beceriler dışında kültürel gelişim açısından da desteklemektedir. Yeme – içme sektörünün ihtiyacı olan kalifiye çalışan arayışına yanıt verir.
12 haftalık eğitim sonrasında, programın iş ortağı işletmelerde yapılacak 1 aylık zorunlu programa dahildir. İstanbul’un önde gelen işletmelerinin “front of house” bölümünde, iş başında yiyecek-içecek servis deneyimi kazanma fırsatı sunacak bu staj süreci, mezunlarımıza kariyer adımlarında önemli avantaj sağlayacak.
Stajınızı MSA kariyer ekibinin yönetiminde, MSA’nın Restoranı başta olmak üzere bu eğitim programına özel iş birliği yaptığımız İstanbul’un önde gelen işletmelerden Mikla, Neolokal, Alaf, Arkestra, Yeni Lokanta, Aheste veya Aman da Bravo’da tamamlayabilirsiniz.
Evet.
Öğrencilere Mesajlar
Türkiye’de yiyecek-içecek hizmetleri personelinin sirkülasyonu çok yüksek. Sektördeki iş veren ve işletmelerin de bakış açısı bu şekilde. İşletmelerin salon bölümünde çalışan yiyecek-içecek servisi personeline genelde ‘gelip geçici’ olarak bakılıyor. Oysaki mutfaklarda özenle üretilen yemeklerin, mahzenlerde yıllarca bekletilen özel şarapların, itina ile hazırlanan çok özel kokteyllerin misafire önce pazarlama ve satışında akabinde ise sunulmasında ve nihayetinde toplam misafir deneyimlerinin iletişiminde yararlandığımız arkadaşlarımızın iyi eğitimli ve mesleğine bağlı, tutkulu bireylerden oluşması esas olmalı. Son derece özel meziyet ve kabiliyet isteyen bir meslek dalı olan restoran servis uzmanlığı, aynı zamanda işletmelerin ve markaların kodlarının misafir tarafından bire bir olarak algılanmasından da sorumludur. Servis profesyonelleri, markanın yüzüdür. Markanın yatırımcısı ile tüketicisi arasındaki çift yönlü iletişim köprüsüdür.
MSA Profesyonel Restoran Servisi eğitim programıyla özellikle yiyecek-içecek ve turizm sektörüne özgüvenle adım atmak isteyen gençlere ve sektörde hali hazırda çalışırken, güncel, hızlı bir eğitimle deneyimini uluslararası bir sertifikasyonla profesyonel bir statüye çıkarmak isteyen adaylara çağrı yapıyoruz. Güncel mesleki bilgi ve pratik özgüven kazanıp bu sektörde hızla ilerlemek isteyen adaylar için sıfırdan geliştirdiğimiz MSA Profesyonel Restoran Servisi eğitim programı, İngiltere merkezli belgelendirme ve sertifikasyon kurumu olan Confederation of Tourism and Hospitality (CTH) tarafından uluslararası bir mesleki eğitim programı olarak akredite edildi. Avrupa Birliği'nin mesleki eğitim otoritesi olan The Office of Qualifications and Examinations Regulation (OFQUAL) portföyüne de global bir eğitim müfredatı olarak kabul edildi. Yani, MSA Profesyonel Restoran Servisi eğitimini tamamlayan mezunlarımızın kazandıkları mesleki bilgi ve yetkinlik sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada anlaşılır ve tanınır olacak. Hedefimiz gençleri profesyonel yiyecek-içecek sektörüne en donanımlı, hızlı, profesyonel şekilde hazırlarken, sektöre de Profesyonel Restoran Servisi tarafında toplam hizmet kalitesini yükseltmede çok etkili bir kaldıraç kazandırmak. MSA olarak profesyonel mutfaklardaki kanıtlanmış başarımızı şimdi profesyonel servis deneyimine de bu program ile taşıyacağız.
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın