MENÜ
  • Chef & Owner Pastacılık Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

Chef & Owner Pastacılık Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

  • YAŞ ARALIĞI

    18-40 (Stajlı)
    41-49 (Stajsız)

  • EĞİTİM SÜRESİ

    8 ay (stajlı) 4 ay (stajsız)

  • EĞİTİM ÜCRETİ

    36.500 TL

    38.000 TL ( 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerlidir.)

    Ücret ve Ödeme Seçenekleri
  • EĞİTİM DÖNEMLERİ

    Yeni dönem tarihi daha sonra açıklanacaktır.

    Dönem Başlangıç Tarihleri

Kimler katılabilir?
Profesyonel Pastacılık veya Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık eğitiminin yanı sıra; konusunda uzman eğitmenlerden Profesyonel Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem pasta-ekmek şefi hem de patronu olmak isteyen 18 – 49 yaş arası kişiler. (41 – 49 yaş grubu stajsız programa katılabilir.)

Ne kadar süre eğitim alacağım?
Chef & Owner Profesyonel Pastacılık, 256 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saat Profesyonel Pastacılık eğitimini, 88 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır.
18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.

Neler Öğreneceğim?

Profesyonel mutfak ve işletmecilik kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları aşağıdaki gibidir.


    Teorik Eğitimler


  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme

    Pratik Eğitimler


  • Yumurtalar
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Cheesecake'ler
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri

  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cupcake ve Muffin'ler
  • Temel Ekmek Hamurları
  • Mayalı Hamurlar

  • Dökme Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Custard'lar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Çikolatalar ve İşleme Teknikleri
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuru ve Dekorlama
  • Soslar ve Kremalar
  • Çikolata Dekorlama
  • Pasta Sıvama ve Dekorlama
  • Sıcak Tatlılar

  • Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
  • Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması
  • Personel seçimi ve eğitimi
  • İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası
  • Sosyal Medya
  • Satın alma, depolama, stok kontrolü

  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
  • Alkollü içkilerin tanıtımı
  • Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri
  • Bakım, onarım, yenileme
  • Temel ilk yardım bilgileri
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Menü tasarımı

  • Sofra düzenlemeleri ve servis standartları
  • Şarap Eğitimi
  • Temel bar uygulamaları, içki ve bar servisi standartları Kahve işletmeciliği
/

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER