• WORKSHOP TARİHİ

    22 - 26 Kasım

    10:00 - 14:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    3.750 TL


MSA Fonksiyonel Mutfak eğitimleri ile doğru beslenerek iyi yaşamaya kendi mutfağınızı fonksiyonel mutfağa dönüştürerek başlayın.
Fonksiyonel mutfağa uygun, doğru gıda seçimi ve doğru pişirme tekniklerine odaklanacağımız 5 gün sürecek bu programda; fonksiyonel gıdaların neler olduğunu, etler, deniz ürünleri, sebzeler ve baklagillerin fonksiyonel mutfak prensiplerine göre nasıl hazırlanıp pişirileceğini uygulamalı öğrenecek, mutfak becerilerinizi ve yaratıcılığınızı geliştirecek ve çorbadan, ana yemeğe, salatadan tatlıya kadar birbirinden lezzetli yemeklere imza atacaksınız.

Kimler katılabilir:
• Fonksiyonel Beslenmeyi benimsemiş, bunu bir hayat tarzı haline getirmek ve kendi mutfağında da bu dönüşümü uygulamak isteyenler
• Fonksiyonel bir mutfak için doğru gıdaları seçebilme ve doğru pişirme tekniklerine öğrenmek isteyenler
• Fonksiyonel beslenme eğitimi almış, kendini mutfak alanında da geliştirmek isteyen fonksiyonel tıp koçları, diyetisyenler ve beslenme uzmanları, yaşam koçları
• Bu konuda uzmanlaşmak isteyen mutfak profesyonelleri,
• Mutfak becerilerini geliştirip ve mutfak pratiğine sahip olmak isteyen ve aynı zamanda glütensiz ürünler kullanarak pişirme yapmak isteyen kişiler

Öğrenilecek teknikler ve detaylar:
• Kolajen kullanımı, kolajen bazlı kemik suyu hazırlama
• Etlerin fonksiyonel mutfaktaki yeri, et seçimi ve pişirme teknikleri
• Düşük sıcaklıkta, ağır ateşte pişirme
• Fermente gıdaların yemeklerde kullanılması
• Tahıl ve kök sebze uyumu
• Sıfır atık çorba yapımı
• Deniz ürünlerinin fonksiyonel mutfağa uygun kullanılması ve pişirme teknikleri
• Fonksiyonel mutfakta alternatif ürünlerin kullanımı
• Sebzelerin doğru işlenmesi ve pişirilmesi
• Glütensiz-şekersiz tatlı hazırlama
• Fonksiyonel mutfakta bakliyatların kullanım şekilleri

Notlar:
• Bu program ve program dahilinde aktarılan bilgiler, reçeteler yalnızca mutfak becerilerini geliştirme ve bilgilendirme amaçlıdır; medikal bir tedavi, tavsiye niteliği taşımaz.
• Bu program reçetelerinde; beyaz ve esmer şeker, buğday, arpa, çavdar türevleri (un ve nişasta) kullanılmamaktadır.
• Glüten içeren ürünlerin de üretildiği bir mutfakta çalışılmaktadır.


Menü

  • 1. Gün- Sebzeler ve yeşil yapraklılar

  • Hindistan cevizi sütlü tatlı patates graten
  • Karnabahar tabuleh, kale, nane, fesleğen ve taze baharatlar ile
  • Pazıya sarılı, kök sebzeli ve mantar soslu metilasyon burger
  • Sarımsaklı sotelenmiş brokoli, marinara ve guacamole sos ile
  • Brokoli sapı turşusu (Demo)
  • 22 Kasım Pazartesi, 10.00-14.00
  • 2. Gün- Etler

  • Fırında kuzu incik, akdarı pilavı ile
  • Sade yağda pişmiş kuzu ciğer, kırmızı soğan turşusu ve confit sarımsak ile
  • Fırında baharatlı dana ilik, kraker ile (Demo)
  • Kinoalı, kereviz ve havuçlu, ekşili kuzu köfte çorbası
  • 23 Kasım Salı, 10.00-14.00
  • 3. Gün- Et suyu ve çorbalar

  • Et broth yapımı
  • Et broth ile paça çorbası
  • Organik tavuk stock
  • Organik tavuk stok ile mercimekli kale çorbası
  • 24 Kasım Çarşamba, 10.00-14.00
  • 4. Gün- Deniz Ürünleri

  • Karides bisque
  • Ahtapot nasıl pişirilir? (Demo)
  • Ahtapotlu spring roll
  • Kâğıtta çipura; beyaz şarap ve kaparili tapenade, roka salatası ile
  • 25 Kasım Perşembe, 10.00-14.00
  • 5. Gün-Tatlılar

  • Black bean brownie, karamel sos ile
  • Muzlu ve yer fıstıklı vegan cheesecake
  • Ananas, lime ve kivili nice cream
  • 26 Kasım Cuma, 10.00-14.00
/

Önemli Bilgiler

*Eğitimle ilgili bilgi almak ve sorularınız için mail adresi;
fonksiyonelmutfak@msa.com.tr'dir.

*Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* 18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
* Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.
* Etkinliklerimize girişte HES kodu ve aşı kartı (çift doz) gösterilmesi zorunludur. Tek doz aşı yaptırmış ya da aşı kartı olmayan kişilerin etkinlikten 48 saat önce yapılmış NEGATİF PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Aksi taktirde kişiler etkinliklere alınmayacaktır.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.