Mutfaktan yükselen seslere kayıtsız kalmayın. Mutfağa ve yaşama dair pek çok mevzuyu masaya yatıracağımız, irdeleyeceğimiz; zaman zaman hüzünlenip, zaman zaman keyifleneceğimiz, masamıza renk katan konukları ile Mutfaktan Sesler karşınızda!

Podcastler

  • Deniz Kurt Görsev - Profesyonel Süperyat Şefliği
    Deniz Kurt Görsev - Profesyonel Süperyat Şefliği
    MSA'nın Podcasti - 03.07.2020 - 29:30

    MSA'nın podcast'i "Mutfaktan Sesler"in yeni bölümünde Atlantico Yachting'in Kurucusu ve Megayat şefi Deniz Kurt Görsev’in konuk olduğu bu bölümde okyanuslarda çalışmayı konuştuk. “Süperyat şefliği nedir?” “Zorlukları, kısıtları, güzellikleri nelerdir?” “Profesyonel mutfak sektöründen bu alana geçiş nasıl yapılabilir?” gibi soruların yanıtlarını da ele aldık.

  • Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın&Cem Erol – Fonksiyonel Beslenme ve Mutfak
    Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın&Cem Erol – Fonksiyonel Beslenme ve Mutfak
    MSA'nın Podcasti - 19.06.2020 - 20:23

    Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın ve MSA'nın Yönetici Eğitmen Şefi Cem Erol ile MSA için geliştirilmekte olan Fonksiyonel Beslenme eğitimi üzerine konuştuk. Fonksiyonel Beslenme nedir, arkasındaki bilimsel çalışmalar nelerdir, mutfağa nasıl yansımaktadır?

  • Vedat Ozan – Koku Olmazsa Gastronomi Yok
    Vedat Ozan – Koku Olmazsa Gastronomi Yok
    MSA'nın Podcasti - 13.03.2020 - 36:13

    Koku Uzmanı Vedat Ozan ile öncelikle nedir bu koku uzmanlığı dedik, sonrasında da yeme içme sektörü ile koku arasındaki göbek bağını takip ettik. Aromalar, iç koku dış koku farkı, Vedat Bey'in Kokular kitapları derken harika bir sohbet oldu.

  • Tuba Şatana - Sapor İstanbul Yemek Sempozyumu
    Tuba Şatana - Sapor İstanbul Yemek Sempozyumu
    MSA'nın Podcasti - 28.02.2020 - 17:12

    Tuba Şatana ile 7-8 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen Sapor İstanbul Yemek Sempozyumu, katılımcılar, çıktılar ve sempozyum konularını dinleyebileceğiniz podcast yayınları hakkında konuştuk. Sapor, kelime anlamı olarak, ‘lezzeti belirleyen bir unsur’ demek. 2020 yılının konusu kısa zaman önce belli oldu: https://www.instagram.com/saporistanbul/

  • Kaya Demirer - 2020'de İstihdam, İşletmeler ve Turizm
    Kaya Demirer - 2020'de İstihdam, İşletmeler ve Turizm
    MSA'nın Podcasti - 21.02.2020 - 39:16

    TÜRYİD (Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer ile ülkemizde restoran ve turizm işletmeleri tarafında istihdam üzerine konuştuk.

  • Levon Bağış- En İyi Şarap En Sevdiğiniz Şaraptır
    Levon Bağış- En İyi Şarap En Sevdiğiniz Şaraptır
    MSA'nın Podcasti - 14.02.2020 - 32:57

    Bu bölümde Türkiye'de şarap hakkında önde gelen isimlerden Levon Bağış'ı konuk ettik. Türkiye, Anadolu neden şarap konusunda çok büyük öneme sahip? Nasıl bir hazine var coğrafyamızda? Yerli şarap üretimi, yabancı şarap efsaneleri ve başka bir çok konuya değindik.

  • Handan Abdurrahmanoğlu-Grundig Ruhun Doysun
    Handan Abdurrahmanoğlu-Grundig Ruhun Doysun
    MSA'nın Podcasti - 07.02.2020 - 24:09

    Bu bölümde Grundig Türkiye Grup Yöneticisi Handan Abdurrahmanoğlu ile başarıyla devam eden Ruhun Doysun projesini konuştuk. Mutfak ile alakalı konularda yapılan bütün işler birbirine benzerken, Ruhun Doysun ile nasıl bir fark yarattılar? Cesur iş ve cesur proje yapmanın arkasında ne vardı?

  • Elvan Odabaşı & Efe Çakıroğlu – Doğru Beslenme, Lezzetli Beslenme
    Elvan Odabaşı & Efe Çakıroğlu – Doğru Beslenme, Lezzetli Beslenme
    MSA'nın Podcasti - 31.01.2020 - 35:50

    Bu bölümde diyetisyen Elvan Odabaşı ve MSA şeflerinden Efe Çakıroğlu konuğumuz. Soruyoruz, hiç mi gülmeyeceğiz? Hep sağlıklı beslenmeler lezetsiz mi olacak, hep mi kibrit kutusu kadar yağsız peynir? Elvan Hanım ve Efe Şef, sağlıklı beslenme ve lezzetli beslenme nasıl bir arada yürür anlatıyorlar.

  • Osman Serim – Mutfak ve Kültürün Dönüşümü
    Osman Serim – Mutfak ve Kültürün Dönüşümü
    MSA'nın Podcasti - 24.01.2020 - 46:12

    Bu bölümde sektörün duayen ismi Osman Serim konuğumuz. Sofra kuralları ve adab-ı muaşeret diye söze girdik ancak Osman Serim'in bilgi deryasında mutfak kültürü ve kültürün dönüşümüne hızlıca ilerledik.

  • Alp Şehsuvar – Ekşime, Mayalanma, Fermantasyon ve Hayat!
    Alp Şehsuvar – Ekşime, Mayalanma, Fermantasyon ve Hayat!
    MSA'nın Podcasti - 17.01.2020 - 19:50

    Bu bölümde Alp Şehsuvar konuğumuz, mutfağın en eski, en geleneksel metodlarına çok daha bilimsel bir şekilde yaklaşarak araştırmalar yapıyor. Bu bölümde fermantasyon ile ortaya içen yiyecek ve içecekler hakkında konuştuk. Fermantasyon her yerde aslında dedik!

  • Maksut Aşkar – Yol, Düz Bir Çizgi Değil
    Maksut Aşkar – Yol, Düz Bir Çizgi Değil
    MSA'nın Podcasti - 10.01.2020 - 43:19

    MSA Podcast’in bu bölümünde Maksut Aşkar konuğumuz. 🎙 Televizyon programları ile tanınan, Neolokal ile uluslararası bir başarı yakalayan, şimdi Foxy ile yeni bir projeye yönelen Maksut Aşkar ile öğrenciliğinden bu yana kariyer yolunu konuştuk.

  • Belkıs Boyacıgiller -  Bitki Temelli Beslenme
    Belkıs Boyacıgiller - Bitki Temelli Beslenme
    MSA'nın Podcasti - 03.01.2020 - 31:54

    Bu bölümde konuğumuz Bi Nevi Deli restoranı ile mutfağında her zaman yeni, her zaman farklı tarifler deneyen, bitki temelli beslenmeye odaklanan; vegan, vejetaryen, raw, paleo, glutensiz yeni tarifler ile diyeti takip etsin etmesin herkese yeni tatlar sunan Belkıs Boyacıgiller. Son dönemde talep gören yeni beslenme şekilleri ve insanların ihtiyaçlarını konuştuk.

  • Mehmet Gürs - Özünden Ödün Vermeden
    Mehmet Gürs - Özünden Ödün Vermeden
    MSA'nın Podcasti - 21.12.2019 - 35:14

    Bu bölümde konuğumuz Mikla Restaurant ile dünyanın en iyi 100 restoranı listesine giren, Ruhun Doysun projesi ile yeme içme sektörü ve komşularına dokunan harika bir seriye imza atan Mehmet Gürs. Ruhun Doysun, Mikla, İYİG ve bundan sonrasını konuştuk.

  • Murat Artukmaç - “Pizza, Sanat, Zanaat”
    Murat Artukmaç - “Pizza, Sanat, Zanaat”
    MSA'nın Podcasti - 20.12.2019 - 22:18

    MSA Podcast'in yeni bölüm konuğumuz MSA Eğitmen Şefi Murat Artukmaç 🎙 Murat Şef ile mutfak sektöründe emek, havalı hareketler, sanat ve zanaat arasındaki algı farklarını konuştuk. Ayrıca pizzaiolo kelimesini öğrendik ki üstüne bambaşka bir bölüm daha yapalım.

  • Mehmet K. Aksel –  Hepimizin Bir Hayali Var
    Mehmet K. Aksel – Hepimizin Bir Hayali Var
    MSA'nın Podcasti - 13.11.2019 - 24:09

    Bu bölümde konuğumuz MSA'nın kurucusu Mehmet Kemal Aksel. Başarı ve inat arasındaki bağlantı nedir, süreç insanı nasıl değiştiriyor, yeni açılımlar var mı, neler olacak? Merak ettiklerimizi sorduk.

  • Musa Gümüştaş & Pınar Özdemir - Kahve ve Barista Eğitimi
    Musa Gümüştaş & Pınar Özdemir - Kahve ve Barista Eğitimi
    MSA'nın Podcasti - 06.12.2019 - 31:24

    Bu bölümde konuğumuz MSA'nın profesyonel kahve ve barista eğitmenleri Musa Gümüştaş ve Pınar Özdemir. Sektörde eksikler ne gibi, büyüme devam edecek mi, kahve konusu nerelere gider? Merak ettiklerimizi sorduk.

  • Şemsa Denizsel-Kulaktan Dolma Tarifler
    Şemsa Denizsel-Kulaktan Dolma Tarifler
    MSA'nın Podcasti - 29.11.2019 - 39:57

    Bu bölümde konuğumuz Şemsa Denizsel. Kantin lokantası ile İstanbul'un göbeğinde yıllarca marka olan usta, şimdi Chef's Groove projesi, Kulaktan Dolma Tarifler kitabı ve YouTube kanalı ile üretmeye devam ediyor. Ayvalık'ta aşık olduğu zeytinlik ve gelecek projeleri üzerine konuştuk.


  • Taha Dinç – Karakılçık ve Ekşi Maya
    Taha Dinç – Karakılçık ve Ekşi Maya
    MSA'nın Podcasti - 22.11.2019 - 31:14

    MSA Podcast'in yeni bölüm yayında 🎙🤩 MSA Eğitmen Şefi Taha Dinç ile yıllar içerisinde kendisini uzmanlaştırdığı ve Karakılçık isminde bir kitap çıkartarak taçlandırdığı ekşi maya, ekmek kimyası ve ekmek konusundaki araştırmaları üzerine konuştuk.

  • Didem Şenol - Yerel ve Mevsiminde Gıda Tüketimi
    Didem Şenol - Yerel ve Mevsiminde Gıda Tüketimi
    MSA'nın Podcasti - 15.11.2019 - 23:44

    Bu bölümde konuğumuz Didem Şenol, Gram restoranları ve şimdi de sokak yemeklerine odaklanan yeni noktası Zuko'da tercih ettiği yerel ve mevsiminde gıda önceliği üzerine konuştuk.


  • Cem Erol, Zeynep Canaz, Sektörde Kadın Erkek Rolleri
    Cem Erol, Zeynep Canaz, Sektörde Kadın Erkek Rolleri
    MSA'nın Podcasti - 08.11.2019 - 26:25

    Bu bölümde konuğumuz MSA'nın Yönetici Eğitmen Şefi Cem Erol ve Profesyonel Eğitimler ve Mutfak Koordinatörü Zeynep Canaz. Son yıllarda sektörde değişen kültürü, cinsiyet rollerindeki eşitlenme sürecini ve öğrencilerin rol tercihlerini konuştuk.


  • Arda Türkmen - Mutfak Dışı Zamanlar
    Arda Türkmen - Mutfak Dışı Zamanlar
    MSA'nın Podcasti - 01.11.2019 - 33:15

    Bu bölümde konuğumuz Şef Arda Türkmen. Türkiye'nin en ünlü şeflerinden Arda Türkmen'e bu yoğun temposunda kendi ilgi alanlarına nasıl vakit ayırabildiğini sorduk.