Mutfaktan yükselen seslere kayıtsız kalmayın. Mutfağa ve yaşama dair pek çok mevzuyu masaya yatıracağımız, irdeleyeceğimiz; zaman zaman hüzünlenip, zaman zaman keyifleneceğimiz, masamıza renk katan konukları ile Mutfaktan Sesler karşınızda!

Podcastler

  • Alp Şehsuvar – Ekşime, Mayalanma, Fermantasyon ve Hayat!
    Alp Şehsuvar – Ekşime, Mayalanma, Fermantasyon ve Hayat!
    MSA'nın Podcasti - 17.01.2020 - 19:50

    Bu bölümde Alp Şehsuvar konuğumuz, mutfağın en eski, en geleneksel metodlarına çok daha bilimsel bir şekilde yaklaşarak araştırmalar yapıyor. Bu bölümde fermantasyon ile ortaya içen yiyecek ve içecekler hakkında konuştuk. Fermantasyon her yerde aslında dedik!

  • Maksut Aşkar – Yol, Düz Bir Çizgi Değil
    Maksut Aşkar – Yol, Düz Bir Çizgi Değil
    MSA'nın Podcasti - 10.01.2020 - 43:19

    MSA Podcast’in bu bölümünde Maksut Aşkar konuğumuz. 🎙 Televizyon programları ile tanınan, Neolokal ile uluslararası bir başarı yakalayan, şimdi Foxy ile yeni bir projeye yönelen Maksut Aşkar ile öğrenciliğinden bu yana kariyer yolunu konuştuk.

  • Belkıs Boyacıgiller -  Bitki Temelli Beslenme
    Belkıs Boyacıgiller - Bitki Temelli Beslenme
    MSA'nın Podcasti - 03.01.2020 - 31:54

    Bu bölümde konuğumuz Bi Nevi Deli restoranı ile mutfağında her zaman yeni, her zaman farklı tarifler deneyen, bitki temelli beslenmeye odaklanan; vegan, vejetaryen, raw, paleo, glutensiz yeni tarifler ile diyeti takip etsin etmesin herkese yeni tatlar sunan Belkıs Boyacıgiller. Son dönemde talep gören yeni beslenme şekilleri ve insanların ihtiyaçlarını konuştuk.

  • Mehmet Gürs - Özünden Ödün Vermeden
    Mehmet Gürs - Özünden Ödün Vermeden
    MSA'nın Podcasti - 21.12.2019 - 35:14

    Bu bölümde konuğumuz Mikla Restaurant ile dünyanın en iyi 100 restoranı listesine giren, Ruhun Doysun projesi ile yeme içme sektörü ve komşularına dokunan harika bir seriye imza atan Mehmet Gürs. Ruhun Doysun, Mikla, İYİG ve bundan sonrasını konuştuk.

  • Murat Artukmaç - “Pizza, Sanat, Zanaat”
    Murat Artukmaç - “Pizza, Sanat, Zanaat”
    MSA'nın Podcasti - 20.12.2019 - 22:18

    MSA Podcast'in yeni bölüm konuğumuz MSA Eğitmen Şefi Murat Artukmaç 🎙 Murat Şef ile mutfak sektöründe emek, havalı hareketler, sanat ve zanaat arasındaki algı farklarını konuştuk. Ayrıca pizzaiolo kelimesini öğrendik ki üstüne bambaşka bir bölüm daha yapalım.

  • Mehmet K. Aksel –  Hepimizin Bir Hayali Var
    Mehmet K. Aksel – Hepimizin Bir Hayali Var
    MSA'nın Podcasti - 13.11.2019 - 24:09

    Bu bölümde konuğumuz MSA'nın kurucusu Mehmet Kemal Aksel. Başarı ve inat arasındaki bağlantı nedir, süreç insanı nasıl değiştiriyor, yeni açılımlar var mı, neler olacak? Merak ettiklerimizi sorduk.

  • Musa Gümüştaş & Pınar Özdemir - Kahve ve Barista Eğitimi
    Musa Gümüştaş & Pınar Özdemir - Kahve ve Barista Eğitimi
    MSA'nın Podcasti - 06.12.2019 - 31:24

    Bu bölümde konuğumuz MSA'nın profesyonel kahve ve barista eğitmenleri Musa Gümüştaş ve Pınar Özdemir. Sektörde eksikler ne gibi, büyüme devam edecek mi, kahve konusu nerelere gider? Merak ettiklerimizi sorduk.

  • Şemsa Denizsel-Kulaktan Dolma Tarifler
    Şemsa Denizsel-Kulaktan Dolma Tarifler
    MSA'nın Podcasti - 29.11.2019 - 39:57

    Bu bölümde konuğumuz Şemsa Denizsel. Kantin lokantası ile İstanbul'un göbeğinde yıllarca marka olan usta, şimdi Chef's Groove projesi, Kulaktan Dolma Tarifler kitabı ve YouTube kanalı ile üretmeye devam ediyor. Ayvalık'ta aşık olduğu zeytinlik ve gelecek projeleri üzerine konuştuk.


  • Taha Dinç – Karakılçık ve Ekşi Maya
    Taha Dinç – Karakılçık ve Ekşi Maya
    MSA'nın Podcasti - 22.11.2019 - 31:14

    MSA Podcast'in yeni bölüm yayında 🎙🤩 MSA Eğitmen Şefi Taha Dinç ile yıllar içerisinde kendisini uzmanlaştırdığı ve Karakılçık isminde bir kitap çıkartarak taçlandırdığı ekşi maya, ekmek kimyası ve ekmek konusundaki araştırmaları üzerine konuştuk.

  • Didem Şenol - Yerel ve Mevsiminde Gıda Tüketimi
    Didem Şenol - Yerel ve Mevsiminde Gıda Tüketimi
    MSA'nın Podcasti - 15.11.2019 - 23:44

    Bu bölümde konuğumuz Didem Şenol, Gram restoranları ve şimdi de sokak yemeklerine odaklanan yeni noktası Zuko'da tercih ettiği yerel ve mevsiminde gıda önceliği üzerine konuştuk.


  • Cem Erol, Zeynep Canaz, Sektörde Kadın Erkek Rolleri
    Cem Erol, Zeynep Canaz, Sektörde Kadın Erkek Rolleri
    MSA'nın Podcasti - 08.11.2019 - 26:25

    Bu bölümde konuğumuz MSA'nın Yönetici Eğitmen Şefi Cem Erol ve Profesyonel Eğitimler ve Mutfak Koordinatörü Zeynep Canaz. Son yıllarda sektörde değişen kültürü, cinsiyet rollerindeki eşitlenme sürecini ve öğrencilerin rol tercihlerini konuştuk.


  • Arda Türkmen - Mutfak Dışı Zamanlar
    Arda Türkmen - Mutfak Dışı Zamanlar
    MSA'nın Podcasti - 01.11.2019 - 33:15

    Bu bölümde konuğumuz Şef Arda Türkmen. Türkiye'nin en ünlü şeflerinden Arda Türkmen'e bu yoğun temposunda kendi ilgi alanlarına nasıl vakit ayırabildiğini sorduk.