MENÜ
  • Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık | MSA

Kimler Katılabilir?
Ekmek ve hamur işi üretimine dair tüm temel bilgiyi yoğun ve pratik ağırlıklı bir eğitim ile alarak bu konuda meslek sahibi olmak isteyenler
veya
Ekmekçilik ve fırıncılık alanında kendi işini kurarak kariyer değiştirmeyi hedefleyen kişiler ve girişimciler
veya
Aşçılık veya pastacılık alanında temel eğitim almış, ekmek ve fırıncılık alanında yetkinliklerini geliştirerek bu konuda uzmanlaşmak isteyenler.

Eğitim ne kadar sürüyor?
122 saat pratik, 22 saat teorik olmak üzere toplam 9 hafta - 144 saati kapsamaktadır.

Neler Öğreneceğim?

Ekmekler, unlu mamüller, fırıncılık ürünleri, un ve maya çeşitleri ile imalat süreçleri üzerine tüm temel bilgi ve pratik donanıma sahip olacaksınız.


    Teorik Eğitimler


  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme

    Basit Ekmekler


  • Baget ve Francala
  • Ramazan Pidesi
  • Bazlama (English Muffin)
  • Simit
  • Pretzel
  • Lavaş
  • Yufka
  • Galeta
  • Selanik Kurusu

    Zenginleştirilmiş Hamurlar


  • Biscotti
  • Açma
  • Berliner
  • Brioche
  • Tahinli Çörek
  • Tarçınlı Rulo Çörek
  • Poğaça
  • Ponçik
  • Hamburger Ekmeği

    Katmanlı Hamurlar


  • Croissant
  • Milföy Hamuru
  • Napolyon
  • Danish
  • Sultana Roll
  • Cronut

    Glütensiz Ekmekler


  • Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği
  • Glütensiz Un Karışımı
  • Teff Unlu Patatesli Ekmek
  • Kuru Üzümlü ve Cevizli Ekmek
  • Beyaz Ekmek
  • Glütensiz Kraker
  • Glütensiz Grissini

    %100 Ekşi Mayalı Ekmekler


  • Francala
  • Rustik Ekmek
  • Tam Buğday Ekmeği
  • Nohut Mayalı Ekmek
  • Taneli Siyez Ekmeği
  • Alman Çiftçi Ekmeği
  • Tam Çavdar Ekmeği

    Ekşi Maya ve Ön Maya Karışımı Ekmekler


  • Focaccia
  • Ciabatta
  • Tost Ekmeği
  • Arpalı Malt Ekmeği
  • Cevizli Köy Ekmeği
  • Sandviç Ekmeği

    Özel Gün ekmekleri


  • Panettone
  • Paskalya
  • Challah
  • Stollen
  • Gugelhupf
  • Hot Cross Bun
  • Kandil Simidi
/

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER