SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Akdeniz Koruma Derneği Yeni Balıklar Projesi

Okulumuzda Akdeniz Koruma Derneği'nin yürüttüğü Yeni Balıklar projesi kapsamında iklim krizi ile birlikte denizlerimize giren yeni türlerden asker balığını odağına alan, MSA Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık öğrencilerinin katıldığı bir tarif yarışması gerçekleştirildi. Akdeniz Koruma Derneği, öncelikle öğrencilerimize iklim krizi ile birlikte denizlerimize giren yeni balık türlerinin yolcuğu, bu balıklardan yenebilir olanların sofralara taşınması ile denizlerin geleceğine verilecek desteği anlattı. Ardından öğrencilerimiz, asker balığını kullanarak hazırladıkları özgün tabaklarını jüriye sundu. Hazırlanan tabaklarda asker balığıyla en verimli kullanım, sıfır atık ve lezzetli bir tarif çıkarılması amaçlandı. Habitat isimli tabağıyla birinci olan Ezgi Yıldırım, AKD çalışmalarını yerinde görmesi, Yeni Balıklar projesine dair daha detaylı bilgi edinmesi için Gökova'da 3 gün misafir edildi."Derin" adını verdiği tabağı ile ikinci olan Özlem Solmaz, "Yeşil Denge" adlı tabağıyla üçüncü olan Nisa Karakadılar ile tariflerini kendilerinin hazırladığı video çekimi yapıldı. Mezun olduktan sonra profesyonel mutfaklarda çalışmaya başlayacak şef adaylarında dünyanın geleceği için üstlendikleri role dair farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Akdeniz Koruma Derneği'nin faaliyetlerinin yeme-içme sektörünü ilgilendiren kısmının bir parçası olmaya devam ediyor, Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitim müfredatımıza da alarak etki alanını genişletmek üzere adımlar atıyoruz.

Mutfaktan Sesler Podcast'inin "Yeni Balıklar" bölümünü dinlemek için :
https://open.spotify.com/episode/6WqFeDfpt00p0bwlKS3oq1?si=06m1iVH7QJuggs4B83_KIA