Değişim Mutfakta Başlar
MSA olarak, geleceğe dair sürdürülebilir adımlar atmayı misyon edinen Cook ve toprağı zenginleştirme yolu olarak kompost yapmayı seçen Damlıca Çiftliği ile beraber sektöre örnek olacak bir projeye imza attık.
Meyve ve sebze atıkları başta olmak üzere birçok organik atığın doğal yollarla ayrıştırılarak gübreye dönüştürülmesi anlamına gelen kompostun profesyonel mutfaklarda uygulanabilirliğini kanıtlamak istedik. MSA'nın Restoranı'nın mutfağında doğru yöntemlerle ayrıştırılan organik gıda atıklarını, Cook tarafından üretilen gübrelenebilir çöp poşetleri ile haftanın iki günü kompost üretimi yapan Damlıca Çiftliği'ne ulaştırdık.
Dönüşen ve gübre olarak doğaya kazandırılan bu atıklar sayesinde Damlıca Çiftliği'nde yetiştirilen gıdalar, yeniden MSA'nın Restoranı'nın mutfağında nefis tabaklara dönüştü. Böylece gida zincirinde minimum atık prensibi tamamlanmış oldu.
Bu sayede MSA'nın Restoranı'nda okuldaki profesyonel eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz, eğitmen şefleri önderliğinde kompost için doğru yöntemlerle organik atıkları ayrıştırmayı öğrendiler. Biz şeflerin dünyaya ve topluma duydukları sorumluluk bilincini de omuzlarında taşıyan rol modeller olması gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple MSA'daki eğitimlerinin her aşamasında kendi alanlarındaki sürdürülebilirlik adımlarıyla tanışmalarını çok önemsiyoruz.
Podcast
Host: Elif Ergu
-Daha iyi bir gelecek için artık değişime ihtiyacımız var. Peki biz birey olarak bu değişimin nasıl bir parçası olabiliriz? Ya da nereden başlayabiliriz? Geliştirdiği doğaya ve gıdaya saygı duyan teknolojilerle çözümün bir parçası olan Grundig’in katkılarıyla hazırlanan MSA’nın Podcast’i “Değişim Mutfakta Başlar’da bu sorulara pek çok farklı alandan... yanıt aranıyor. Gazeteci Elif Ergu’nun moderatörlüğünde birbirinden değerli konuklarla gerçekleştirilen sohbetler, dinleyicilerin ufkunu açıp ilk adımı atmak için cesaretlendiriyor. Daha fazlası