MENÜ
  • Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi


Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimi, sürekli gelişim ve profesyonel mutfakta ileri seviye beceri kazanmak isteyenler için tasarlandı. İlk dört ay temel aşçılık eğitimi alacağınız bu eğitimin ikinci dört ayında, haftada 3 gün el becerinizi ve tecrübenizi pekiştiren ileri seviye dersler alırsınız, 3 gün de sektördeki bir işletmede “on-the-job training” kapsamında öğrendiklerinizi uygulama fırsatı bulursunuz. Son dört ayda da, mecburi stajınızla profesyonel bir mutfakta deneyim kazanırsınız. Böylece bu eğitimle, temel aşçılık becerileri kazanmanın yanı sıra profesyonel bir mutfakta “demi chef” pozisyonunun gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip olursunuz.

Bu eğitimin sonunda MSA diploması, Zorunlu Hijyen ve MEB onaylı sertifikaların yanı sıra, uluslararası geçerliliğe sahip ileri seviye City&Guilds diploması ile gıda güvenliği üzerine uluslararası HACCP sertifikası almaya hak kazanırsınız.

* City & Guilds diploması, sadece 12 aylık eğitimini başarıyla tamamlayanlara verilmektedir.

Ders Konuları


  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Bağlayıcılar
  • Temel Soslar
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Kemik Suları

  • Emülsiyon Soslar
  • Yumurtalar
  • Sandviçler
  • Et Kesim Teknikleri
  • Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
  • Salatalar ve Sosları
  • Sote Tekniği
  • Rosto Tekniği
  • Izgara Tekniği
  • Çorbalar

  • Wokta Pişirme Tekniği
  • Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Derin Yağda Kızartma Tekniği
  • Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
  • Az Yağda Kızartma Tekniği
  • Kaynatma Tekniği
  • Poşe Tekniği
  • Breze Tekniği
  • Klasik Türk Mutfağı
  • Fırında Pişirme Tekniği

  • Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
  • Yahni Tekniği
  • Buharda Pişirme Tekniği
  • Vejetaryen Mutfağı
  • Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yöneticilik Becerileri
  • Gıda Güvenliği Yöneticiliği
  • Av Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Soğuk Mutfak Hazırlığı
  • Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
  • Makarnalar
  • Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri

  • Dünya Gastronomisi
  • İleri Seviye Sebze ve Vejetaryen Yemekleri Pişirme Teknikleri
  • İleri Seviye Et ve Sakatat Pişirme ve Sunmak Teknikleri
  • İleri Seviye Kümes Hayvanları Pişirme ve Sunma Teknikleri
  • İleri Seviye Balık ve Deniz Mahsulleri Pişirme ve Sunma Teknikleri
  • Mayalı ve Dökme Hamurlu Ürünlerin Üretimi
  • Sıcak, Soğuk ve Donuk A La Carte Tatlıları
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve
Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • City & Guilds

    City & Guilds
    Diploması

    MSA profesyonel eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar.

  • M.E.B.

    M.E.B.
    Sertifikası

    MSA profesyonel eğitim programları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı programlar olup, başarıyla tamamlanmaları durumunda katılımcılara program sertifikası verilmektedir.

  • MUMAC

    MUMAC
    Sertifikası

    Mumac Academy, İtalya’nın bir numaralı kahve makinesi üreticisi La Cimbali firmasının, diğer İtalyan makine üreticileri ve kahve üreticileriyle işbirliği içerisinde kurduğu bir “Kahve Makineleri Müzesi” ve “Kahve Akademisi”.

  • Pearson

    Pearson
    Profesyonel Barista Sertifikası

    Pearson BTEC Level 2 Award in Barista Skills
    Dünyanın en büyük ölçme değerlendirme kuruluşlarından biri olan Pearson BTEC kapsamında yer alan eğitim programları uluslararası düzeyde akademik ve mesleki alanda ve geçerliliğe sahiptir.

  • HACCP

    HACCP
    Sertifikası

    HACCP belgesi; günümüzde gıda üretimi ile ilgili tüm fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik süreçlerin güvenli işleyişini sağlamak amacı ile hem yurt dışında hem de ülkemizdeki endüstriyel mutfaklarda kurumların çalışanlarından sahip olmaları beklenen bir belgedir.

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER