MENÜ
  • Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi


Kimler katılabilir?
Temel aşçılık eğitiminin yanı sıra; Sous vide gibi modern pişirme teknikleri, fermentasyon, raw food, vegan mutfak gibi özel içerikler, yöresel mutfaklar, komplike tabaklar, sürdürülebilir gıda, yiyecek ve içecek uyumu eğitimleri ile mutfakta ileri seviye teknik donanıma sahip olmak,
Gıda güvenliğinde yöneticilik becerileri edinmek,
Restoran operasyonunda sunum & servis deneyimi ile satış becerileri kazanmak,
MSA Catering ve etkinlik operasyonlarında mutfak ve saha deneyimi elde ederek yoğun bir pratik alt yapıya sahip olmak isteyen 18 – 40 yaş aralığındaki kişiler.

Eğitim ne kadar sürüyor?
Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimi, 480 saat pratik ve 52 saat teorik olmak üzere toplam 532 saati kapsamaktadır. Ayrıca MSA Eğitmen Şefleri gözetiminde Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan MSA’nın Restoranı’nda “on the job training” ve MSA Catering operasyonlarında görev alma şeklinde toplam 320 saat saha deneyimi edinilir.
Öğrenciler, MSA’nın belirlediği işletmelerde de 4 ay zorunlu staj yaparlar.

Neler Öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları aşağıdaki gibidir.


  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Bağlayıcılar
  • Temel Soslar
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Kemik Suları

  • Emülsiyon Soslar
  • Yumurtalar
  • Sandviçler
  • Et Kesim Teknikleri
  • Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
  • Salatalar ve Sosları
  • Sote Tekniği
  • Rosto Tekniği
  • Izgara Tekniği
  • Çorbalar

  • Wokta Pişirme Tekniği
  • Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Derin Yağda Kızartma Tekniği
  • Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
  • Az Yağda Kızartma Tekniği
  • Kaynatma Tekniği
  • Poşe Tekniği
  • Breze Tekniği
  • Klasik Türk Mutfağı
  • Fırında Pişirme Tekniği

  • Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
  • Yahni Tekniği
  • Buharda Pişirme Tekniği
  • Vejetaryen Mutfağı
  • Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yöneticilik Becerileri
  • Gıda Güvenliği Yöneticiliği
  • Av Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Soğuk Mutfak Hazırlığı
  • Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
  • Makarnalar
  • Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri

  • Dünya Gastronomisi
  • İleri Seviye Sebze ve Vejetaryen Yemekleri Pişirme Teknikleri
  • İleri Seviye Et ve Sakatat Pişirme ve Sunmak Teknikleri
  • İleri Seviye Kümes Hayvanları Pişirme ve Sunma Teknikleri
  • İleri Seviye Balık ve Deniz Mahsulleri Pişirme ve Sunma Teknikleri
  • Mayalı ve Dökme Hamurlu Ürünlerin Üretimi
  • Sıcak, Soğuk ve Donuk A La Carte Tatlıları
/

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER