MENÜ
  • Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık

Her biri 4 ay süren 3 eğitim döneminden oluşan sürekli gelişim ve ileri seviye beceri kazanımını hedefleyen uzun dönemli bir meslek eğitimidir, 18-40 yaş arası adaylara yöneliktir. Uluslararası bir mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds eğitim içerik ve sistemi uygulanır. Eğitimin ilk 4 ayında MSA'nın profesyonel mutfaklarında pratik temel eğitim verilir. İkinci 4 ayında öğrenciler 3 gün MSA'da el becerisini ve tecrübelerini pekiştirmeye yönelik ileri seviye dersler alır, 3 gün ise bir sektör işletmesinde "on-the-job training" kapsamında, öğrendiklerini uygulama fırsatı bulur. Öğrenciler, son 4 ayı MSA tarafından belirlenen/onaylanan lokasyonda mecburi stajlarını yaparak tamamlar. İleri seviye City & Guilds diploması, Zorunlu Hijyen Eğitimi Sertifikası, HACCP sertifikası ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunmaktadır.

Ders Konuları

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Bağlayıcılar
  • Temel Soslar
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Kemik Suları
  • Emülsiyon Soslar
  • Yumurtalar
  • Sandviçler
  • Et Kesim Teknikleri
  • Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
  • Salatalar ve Sosları
  • Sote Tekniği
  • Rosto Tekniği
  • Izgara Tekniği
  • Çorbalar
  • Wokta Pişirme Tekniği
  • Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Derin Yağda Kızartma Tekniği
  • Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
  • Az Yağda Kızartma Tekniği
  • Kaynatma Tekniği
  • Poşe Tekniği
  • Breze Tekniği
  • Klasik Türk Mutfağı
  • Fırında Pişirme Tekniği
  • Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
  • Yahni Tekniği
  • Buharda Pişirme Tekniği
  • Vejetaryen Mutfağı
  • Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yöneticilik Becerileri
  • Gıda Güvenliği Yöneticiliği
  • Av Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Soğuk Mutfak Hazırlığı
  • Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
  • Makarnalar
  • Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri
  • Dünya Gastronomisi
  • İleri Seviye Sebze ve Vejetaryen Yemekleri Pişirme Teknikleri
  • İleri Seviye Et ve Sakatat Pişirme ve Sunmak Teknikleri
  • İleri Seviye Kümes Hayvanları Pişirme ve Sunma Teknikleri
  • İleri Seviye Balık ve Deniz Mahsulleri Pişirme ve Sunma Teknikleri
  • Mayalı ve Dökme Hamurlu Ürünlerin Üretimi
  • Sıcak, Soğuk ve Donuk A La Carte Tatlıları
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • City & Guilds

    City & Guilds
    Diploması

    MSA profesyonel eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar.

  • M.E.B.

    M.E.B.
    Sertifikası

    MSA profesyonel eğitim programları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı programlar olup, başarıyla tamamlanmaları durumunda katılımcılara program sertifikası verilmektedir.

  • MUMAC

    MUMAC
    Sertifikası

    Mumac Academy, İtalya’nın bir numaralı kahve makinesi üreticisi La Cimbali firmasının, diğer İtalyan makine üreticileri ve kahve üreticileriyle işbirliği içerisinde kurduğu bir “Kahve Makineleri Müzesi” ve “Kahve Akademisi”.

  • Pearson

    Pearson
    Profesyonel Barista Sertifikası

    Pearson BTEC Level 2 Award in Barista Skills
    Dünyanın en büyük ölçme değerlendirme kuruluşlarından biri olan Pearson BTEC kapsamında yer alan eğitim programları uluslararası düzeyde akademik ve mesleki alanda ve geçerliliğe sahiptir.

  • HACCP

    HACCP
    Sertifikası

    HACCP belgesi; günümüzde gıda üretimi ile ilgili tüm fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik süreçlerin güvenli işleyişini sağlamak amacı ile hem yurt dışında hem de ülkemizdeki endüstriyel mutfaklarda kurumların çalışanlarından sahip olmaları beklenen bir belgedir.

Başarı Hikayeleri

Banuhan Özyurda
Bu eğitimi en iyi nerede alabileceğimi araştırmaya başlayınca da, karşıma bu alanın en iyi ismi Mutfak Sanatları Akademisi çıktı.
Banuhan Özyurda 2014 - Chef & Owner Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
Anıl Kızılöz
MSA’ya yazılmak hayatımda bir dönüm noktası oldu diyebilirim.
Anıl Kızılöz 2010 - Uzun Dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
Özge Olgar
Mutfak Sanatları Akademisi’yle yolum 2010’da kesişti. Yurt dışında eğitim almayı düşünüyordum ve bu konuda adımlar da attım.
Özge Olgar 2012 - Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
Ediz Esmer
Mutfak Sanatları Akademisi’ne yazılarak eğitimi tamamladıktan çok kısa bir süre sonra kendimi La Scarpetta’nın mutfağında buldum.
Ediz Esmer 2013 - Profesyonel Aşçılık
Güneş Kaplan
Mimarlık eğitimi aldım, fakat birçok kişinin düştüğü hataya düşmeyip gerçekten yapmak istediğim işi yaparak hayalimi kurduğum işin peşinden gittim.
Güneş Kaplan 2014 - Profesyonel Aşçılık
Hazal Yıldırım
MSA ile araştırmalarım sonucunda tanıştım ve ilk dönemde kayıt yaptırdım. MSA’dan aldığım kaliteli eğitim sonucunda kendine güvenen, disiplinli, mutlu, işini çok seven bir birey oldum.
Hazal Yıldırım 2013 - Professional Culinary Arts
Leyla Kadiroğlu Özbayram
Hayalimin peşinden gitmekten asla vazgeçmeyerek 2 yıl önce bir arkadaşımın da önerisi ile MSA Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimine katıldım.
Leyla Kadiroğlu Özbayram Professional Culinary Arts
Gürel Akgün
Zamanla mutfağa olan merak ve ilgim daha da arttı, böylece yeni tatların peşine düştüm. Türkiye’deki aşçılık okullarını araştırmaya başladım ve bu sırada karşıma MSA çıktı.
Gürel Akgün Professional Culinary Arts
Mehmet Semet
MSA hayatımı tepe takla etti desem yalan olmaz, çok güzel bir deneyimdi benim için, eğitimin bitmesine rağmen hala orada olmak için can atıyorum.
Mehmet Semet 2012 - Turkish Cuisine
Oğuz Kurt
MSA’da öğrendiklerim ve edindiğim bilgiler sayesinde çalıştığım yere kolaylıkla uyum sağladım.
Oğuz Kurt 2011 - Turkish Cuisine
Sabri Eşitmez
MSA’ya başladığım ilk gün, karşılaştığım disiplin ve eğitim kalitesini gördüğümde, doğru yerde olduğumu hissettim.
Sabri Eşitmez 2013 - Turkish Cuisine
Zeynep Göçmen
Hemşirelik okuyordum ama bana göre olmadığını anlayıp bıraktım. Ailemde çok fazla aşçı var ve benim de gönlümde yatan pastacılıktı.
Zeynep Göçmen 2013 - Turkish Cuisine
Büşra Oğuz
Okulun Mutfağı’nda öğrendiğim en önemli şey; sorumluluk almanın önemi oldu.
Büşra Oğuz Turkish Cuisine
Cihan Demir
Asıl işim turizm. İngilizce , İspanyolca ve Japonca biliyorum. Ama önce aşçılık ile hayatımı geçirebileceğime karar verdim, sonra en iyi okulun MSA olduğuna karar verdim.
Cihan Demir 2012 - Profesyonel Barista

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER