MUTFAKSEVERLER İÇİN EĞİTİMLER

Fonksiyonel Mutfak Eğitimi-1

MSA Fonksiyonel Mutfak eğitimleri ile doğru beslenerek iyi yaşamaya kendi mutfağınızı fonksiyonel mutfağa dönüştürerek başlayın.

Fonksiyonel Mutfak Eğitimi-1

MSA Fonksiyonel Mutfak eğitimleri ile doğru beslenerek iyi yaşamaya kendi mutfağınızı fonksiyonel mutfağa dönüştürerek başlayın. Fonksiyonel mutfağa uygun, doğru gıda seçimi ve doğru pişirme tekniklerine odaklanacağımız 5 gün sürecek bu programda; fonksiyonel gıdaların neler olduğunu, etler, deniz ürünleri, sebzeler ve baklagillerin fonksiyonel mutfak prensiplerine göre nasıl hazırlanıp pişirileceğini uygulamalı öğrenecek, mutfak becerilerinizi ve yaratıcılığınızı geliştirecek ve çorbadan, ana yemeğe, salatadan tatlıya kadar birbirinden lezzetli yemeklere imza atacaksınız.


Workshop’ta Öğrenilecek Teknikler

  • Kolajen kullanımı, kolajen bazlı kemik suyu hazırlama
  • Etlerin fonksiyonel mutfaktaki yeri, et seçimi ve pişirme teknikleri
  • Düşük sıcaklıkta, ağır ateşte pişirme
  • Fermente gıdaların yemeklerde kullanılması
  • Tahıl ve kök sebze uyumu
  • Sıfır atık çorba yapımı
  • Deniz ürünlerinin fonksiyonel mutfağa uygun kullanılması ve pişirme teknikleri
  • Fonksiyonel mutfakta alternatif ürünlerin kullanımı
  • Sebzelerin doğru işlenmesi ve pişirilmesi
  • Glütensiz-şekersiz tatlı hazırlama
  • Fonksiyonel mutfakta bakliyatların kullanım şekilleri

Kimler Katılabilir

  • Fonksiyonel Beslenmeyi benimsemiş, bunu bir hayat tarzı haline getirmek ve kendi mutfağında da bu dönüşümü uygulamak isteyenler
  • Fonksiyonel bir mutfak için doğru gıdaları seçebilme ve doğru pişirme tekniklerine öğrenmek isteyenler
  • Fonksiyonel beslenme eğitimi almış, kendini mutfak alanında da geliştirmek isteyen fonksiyonel tıp koçları, diyetisyenler ve beslenme uzmanları, yaşam koçları
  • Bu konuda uzmanlaşmak isteyen mutfak profesyonelleri,
  • Mutfak becerilerini geliştirip ve mutfak pratiğine sahip olmak isteyen ve aynı zamanda glütensiz ürünler kullanarak pişirme yapmak isteyen kişiler

Notlar

  • Bu program ve program dahilinde aktarılan bilgiler, reçeteler yalnızca mutfak becerilerini geliştirme ve bilgilendirme amaçlıdır; medikal bir tedavi, tavsiye niteliği taşımaz. 
  • Bu program reçetelerinde; beyaz ve esmer şeker, buğday, arpa, çavdar türevleri (un ve nişasta) kullanılmamaktadır.
  • Glüten içeren ürünlerin de üretildiği bir mutfakta çalışılmaktadır.
     
  • 22 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan eğitimin ders programı aşağıdaki gibidir;

 

Fonksiyonel Mutfak Eğitimi 1

1 Ders

22 Ağustos 2022 Pazartesi

19.00-23.00

2 Ders

23 Ağustos 2022 Salı

19.00-23.00

3 Ders

24 Ağustos 2022 Çarşamba

19.00-23.00

4 Ders

25 Ağustos 2022 Perşembe

19.00-23.00

5 Ders

26 Ağustos 2022 Cuma

19.00-23.00


Workshop Menüsü

Bilinmesi Gerekenler

Etkinlik günü bilet veya bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.

Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasının gıda atığı olmaması adına, saklama kaplarınızı yanınızda getirerek evinize götürebilir, böylece aynı zamanda sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz

Diğer

  • Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
  • Biletler tek kişiliktir. İstasyonlarda (çalışma alanlarında) tek çalışılmaktadır.