Fonksiyonel Mutfak Eğitimi-1
MSA Fonksiyonel Mutfak eğitimleri ile doğru beslenerek iyi yaşamaya kendi mutfağınızı fonksiyonel mutfağa dönüştürerek başlayın.

MSA Fonksiyonel Mutfak eğitimleri ile doğru beslenerek iyi yaşamaya kendi mutfağınızı fonksiyonel mutfağa dönüştürerek başlayın. Fonksiyonel mutfağa uygun, doğru gıda seçimi ve doğru pişirme tekniklerine odaklanacağımız 5 gün sürecek bu programda; fonksiyonel gıdaların neler olduğunu, etler, deniz ürünleri, sebzeler ve baklagillerin fonksiyonel mutfak prensiplerine göre nasıl hazırlanıp pişirileceğini uygulamalı öğrenecek, mutfak becerilerinizi ve yaratıcılığınızı geliştirecek ve çorbadan, ana yemeğe, salatadan tatlıya kadar birbirinden lezzetli yemeklere imza atacaksınız.
Workshop’ta Öğrenilecek Teknikler
- Kolajen kullanımı, kolajen bazlı kemik suyu hazırlama
- Etlerin fonksiyonel mutfaktaki yeri, et seçimi ve pişirme teknikleri
- Düşük sıcaklıkta, ağır ateşte pişirme
- Fermente gıdaların yemeklerde kullanılması
- Tahıl ve kök sebze uyumu
- Sıfır atık çorba yapımı
- Deniz ürünlerinin fonksiyonel mutfağa uygun kullanılması ve pişirme teknikleri
- Fonksiyonel mutfakta alternatif ürünlerin kullanımı
- Sebzelerin doğru işlenmesi ve pişirilmesi
- Glütensiz-şekersiz tatlı hazırlama
- Fonksiyonel mutfakta bakliyatların kullanım şekilleri
Kimler Katılabilir
- Fonksiyonel Beslenmeyi benimsemiş, bunu bir hayat tarzı haline getirmek ve kendi mutfağında da bu dönüşümü uygulamak isteyenler
- Fonksiyonel bir mutfak için doğru gıdaları seçebilme ve doğru pişirme tekniklerine öğrenmek isteyenler
- Fonksiyonel beslenme eğitimi almış, kendini mutfak alanında da geliştirmek isteyen fonksiyonel tıp koçları, diyetisyenler ve beslenme uzmanları, yaşam koçları
- Bu konuda uzmanlaşmak isteyen mutfak profesyonelleri,
- Mutfak becerilerini geliştirip ve mutfak pratiğine sahip olmak isteyen ve aynı zamanda glütensiz ürünler kullanarak pişirme yapmak isteyen kişiler
Notlar
- 06 Kasım - 04 Aralık tarihli eğitimin ders programı aşağıdadır;
1.Ders |
6 Kasım 2023 Pazartesi |
19.00-23.00 |
2.Ders |
13 Kasım 2023 Pazartesi |
19.00-23.00 |
3 Ders |
20 Kasım 2023 Pazartesi |
19.00-23.00 |
4.Ders |
27 Kasım 2023 Pazartesi |
19.00-23.00 |
5.Ders |
4 Aralık 2023 Pazartesi |
19.00-23.00 |
Bilinmesi Gerekenler
Workshop 18 yaş ve üstü katılımcılar içindir. 18 yaşından küçük yaşta katılımcılar mutfağa alınmamaktadır.
Etkinlik günü bilet veya bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.
Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasının gıda atığı olmaması adına, saklama kaplarınızı yanınızda getirerek evinize götürebilir, böylece aynı zamanda sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz
Workshop biletleri kişiye özeldir. Sadece bilet üzerinde ismi yer alan kişi etkinliğe katılabilmekte ve sertifika bilet üzerinde ismi olan kişiye düzenlenebilmektedir. Sertifika alabilmek ve Bileti hediye etmek / devretmek isterseniz msa.com.tr / biletlerim sayfasından “Bilet Devret” butonuna tıklayarak biletinizi devredebilirsiniz. Açılan sayfa üzerinden gerekli bilgileri doldurduktan sonra işleminizi tamamlayabilirsiniz. Satın aldığınız bilet “Biletlerim” sayfasındaki “Devredilen Biletler” sekmesinde görüntülenecektir. Bilet devredilen kişi sms olarak gelen linke tıklayarak MSA web sitesine üye olabilir / giriş yapabilir. Hesabım / Biletlerim sekmesinden biletini görüntüleyerek / indirerek etkinliğe giriş yapabilir.
İş Bankası Maximum, Maximiles ve Privia özellikli kredi kartlarıyla yapacağınız MSA Workshop alışverişlerinde peşin fiyatına 3 taksit imkanından 31 Aralık 2023 tarihine kadar yararlanabilirsiniz. Detaylı bilgi için Sıkça Sorulan Sorular bölümünü ziyaret edebilirsiniz.
Diğer
- Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
- Biletler tek kişiliktir. İstasyonlarda (çalışma alanlarında) tek çalışılmaktadır.
- Biletlerde iade ya da değişiklik kesinlikle yapılamamaktadır.
- Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
- Bu program ve program dahilinde aktarılan bilgiler, reçeteler yalnızca mutfak becerilerini geliştirme ve bilgilendirme amaçlıdır; medikal bir tedavi, tavsiye niteliği taşımaz.
- Bu program reçetelerinde; beyaz ve esmer şeker, buğday, arpa, çavdar türevleri (un ve nişasta) kullanılmamaktadır.
- Glüten içeren ürünlerin de üretildiği bir mutfakta çalışılmaktadır.
İlginizi çekebilecek diğer workshop’lar