Chef & Owner Profesyonel Aşçılık
Hemen BaşvurYaş Aralığı
41-49 (Stajsız)
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
Ücret, Ödeme ve Kredi Seçenekleri
En Yakın Eğitim Dönemleri
Dönem Başlangıç Tarihleri
Eğitim Programı Hakkında
Kimler Katılabilir
Profesyonel Aşçılık eğitiminin yanı sıra; konusunda uzman eğitmenlerden profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem şefi hem de patronu olmak isteyen 18-49 yaş arası kişiler. (41-49 yaş grubu sadece stajsız programa katılabilir)
Eğitim Süresi
Chef & Owner Profesyonel Aşçılık, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saat Profesyonel Aşçılık eğitimini, 96 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır.
(İşletme eğitim başlangıç tarih ve saati için http://msa.com.tr/egitim/profesyonel-yiyecek-icecek-isletmeciligi linkinden ulaşabilirsiniz.)
18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
Profesyonel Aşçılık Teorik Dersler
- Tabak Sunumu
- Mutfak Ekipmanları
- Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
- Satın Alma
- Gıda Güvenliği
- İş Güvenliği
- Beslenme
- Ağırlama Sektörüne Giriş
Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler
- Yer Seçimi Ve Konsept Mühendisliği
- Pazarlama Ve İletişim
- Marka Kimliği Ve Yönetimi
- Yatırım Ve İşletme Fizibilitesi
- Proje Dekorasyon Ve Mimari
- Mutfak Ekipmanı Ve Malzemesi Seçimi
- Hukuk, Ruhsat Ve Belgelendirme
- Dijital Pazarlama
- Muhasebe
- Türkiye Ve Dünyadan Menüler
- Menü Teorik Bilgiler
- İnsan Kaynakları Ve Personel Seçimi
- Servis Standartları
- Marka Tescil Ve Patent
- İçecek Stratejileri
- İş Güvenliği
- Girişimcilik
- Satın Alma Ve Depolama
- Bakım, Onarım, Yenileme
- Ödeme/Raporlama Sistemleri Teknolojisi Ve Qr
- Operasyonel El Kitabı
- Şubeleşme Ve Franchising
- Trendler Ve Yeni Konseptler
- Maliyet Kontrol
- Catering
- Gıda Ve Hijyen Güvenliği
- Mutfak Ik Organizasyonu
Profesyonel Aşçılık Pratik Eğitimler
- Bıçak Kullanım Teknikleri
- Çorbalar
- Yumurtalar
- Salatalar
- Sandviçler
- Garde Manger (Soğuk Mutfak Uygulamaları)
- Pirinçler
- Meyve Ve Sebzeler
- Kurubaklagiller
- Tahıllar
- Vegan - Vejetaryen
- Taze Makarnalar
- Kümes Hayvanları
- Av Hayvanları
- Kırmızı Etler Küçük Ve Büyük Baş
- Sakatatlar
- Deniz Ürünleri (Balıklar Ve Kabuklular)
- Klasik Türk Mutfağı Ve Zeytinyağlılar
- Mayalı Hamurlar Ve Hamur İşleri
- Kuru Pişirme Teknikleri (Sote, Stir-Fry, Deep Fry, Izgara, Rosto)
- Islak Pişirme Teknikleri (Haşlama, Simmering, Blanching, Poaching, Shallow Poaching, Steaming
- Kombinasyon (Stewing, Braising
- Isı Transferleri
- Bağlayıcılar Ve Kullanım Teknikleri
- Ana Soslar
- Emülsiyon Soslar
- Stocklar, Et Ve Sebze Suları
- Sıcak - Soğuk Tatlılar
- Kek - Kurabiye – Sponge
Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler
- Mutfak Uygulamaları
- Alkollü İçkilerin Tanıtımı
- Bar Teorik Ve Uygulama
- Kahve Teorik Ve Uygulama
- Şarap Eğitimi
MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?
- MSA Profesyonel Aşçılık Diploması
- MSA Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Diploması
- CTH Diploması (L2 Seviyesi)*
- M.E.B Onaylı Sertifika
- Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
- Zorunlu Hijyen Sertifikası
- Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası
* Sadece stajlı program için geçerlidir.
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın