PROFESYONEL EĞİTİMLER

Profesyonel Aşçılık

Hemen Başvur
Profesyonel Aşçılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-40 (Stajlı)
41-49 (Stajsız)

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
8 ay (Stajlı),
4 ay (Stajsız)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti
320.000 TL (15.11.2024 tarihine kadar yapılan başvurular için geçerli erken kayıt fiyatı 225.000 TL)
Ücret, Ödeme ve Kredi Seçenekleri

En Yakın Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

Kimler Katılabilir

Aşçılığı profesyonel bir meslek olarak yapmak için, profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik donanıma hakim olmak isteyen 18 – 49 yaş aralığındaki kişiler. (41 - 49 yaş grubu stajsız programa katılabilir.)

Eğitim Süresi

Profesyonel Aşçılık eğitimi, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saati kapsamaktadır. 18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Beslenme
  • Ağırlama Sektörüne Giriş

  • Bıçak Kullanım Teknikleri
  • Çorbalar
  • Yumurtalar
  • Salatalar
  • Sandviçler
  • Garde Manger (Soğuk Mutfak Uygulamaları)
  • Pirinçler
  • Meyve Ve Sebzeler
  • Kurubaklagiller
  • Tahıllar
  • Vegan - Vejetaryen
  • Taze Makarnalar
  • Kümes Hayvanları
  • Av Hayvanları
  • Kırmızı Etler  Küçük Ve Büyük Baş
  • Sakatatlar
  • Deniz Ürünleri (Balıklar Ve Kabuklular)
  • Klasik Türk Mutfağı Ve Zeytinyağlılar
  • Mayalı Hamurlar Ve Hamur İşleri
  • Kuru Pişirme Teknikleri (Sote, Stir-Fry, Deep Fry, Izgara, Rosto)
  • Islak Pişirme Teknikleri (Haşlama, Simmering, Blanching, Poaching, Shallow Poaching, Steaming
  • Kombinasyon (Stewing, Braising
  • Isı Transferleri
  • Bağlayıcılar Ve Kullanım Teknikleri
  • Ana Soslar
  • Emülsiyon Soslar
  • Stocklar, Et Ve Sebze Suları
  • Sıcak - Soğuk Tatlılar
  • Kek - Kurabiye - Sponge

MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

  • MSA Profesyonel Aşçılık Diploması
  • M.E.B Onaylı Sertifika
  • CTH Diploması (L2 Seviyesi) *
  • Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
  • Zorunlu Hijyen Sertifikası
  • Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası

* Sadece stajlı program için geçerlidir.


Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet