Profesyonel Baklavacılık Eğitimi
Haberdar EtYaş Aralığı
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
En Yakın Eğitim Dönemleri
Eğitim Programı Hakkında
Eğitim Hakkında
Baklava üretimine dair teknik bilgi ve pratik donanıma sahip olmak ve baklava hamuruyla inovatif ürünler tasarlayabilecek uzmanlık edinmek isteyen tüm Aşçılık, Pastacılık , Fırıncılık öğrencileri, mezunları ve sektör profesyonelleri için düzenlenen bir eğitim programıdır.
Bu eğitim, Karaköy Güllüoğlu baklava ustaları ve MSA Eğitmen Şefleri tarafından verilecektir.
Katılım Koşulları Nelerdir?
Profesyonel Baklavacılık eğitimine katılım gösteren öğrencilerin eğitim süresi boyunca hijyen kurallarına (Tırnak, sakal tıraşı vs.) uygun bir şekilde şef ceketleri ve önlükleri ile derse giriş yapmaları gerekmektedir.
Sektör profesyonelleri eğitim sırasında kendi şef ceket ve önlükleri ile derse katılım sağlayacaktır. Eğitime katılım için sektör profesyonellerinden en az 1 senelik mutfak çalışanı olarak belirtilen SGK dökümü veya gastronomi alanında alınmış bir diploma istenmektedir.
Tüm profesyonel eğitim ve sınıf kuralları bu eğitim süresince de geçerli olacaktır.
Minimum 8 öğrenci katılımı ile açılmaktadır.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
Baklavaya Giriş
Baklava Tarihçesi
Yapım Aşamaları
Ham Maddeler
Baklava Çeşitleri ve Tadımı
Hamur Tutma
Hamuru Pazılama
Tepsi Yağlama Alt ve Üst Döşeme
Yüzlük Atma
Nişan Atma
Ürün Tipine Göre Şekil Verme
Ürün Çeşidine Göre Dilimleme
Yağ Verme
Hamur Açma
Tepsi DöşemeŞekil Verme
Yağlama
Pişirme
Şerbet Verme
Şerbet Hazırlama
Ürün Tipine Göre Pişirme Teknikleri
Baklava Hamuruyla Yapılabilecek İnovatif Ürünler
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın