Profesyonel Çikolatacılık Eğitimi
Haberdar EtYaş Aralığı
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
En Yakın Eğitim Dönemleri
Eğitim Programı Hakkında
"Profesyonel Çikolatacılık Eğitimi" nedir?
Çikolata konusunda uzmanlaşmak, çekirdekten çikolataya (bean to bar) üretim sürecini görmek ve artizan çikolata yapım tekniklerini öğrenmek isteyen MSA Profesyonel Pastacılık ve Aşçılık öğrencileri ile mezunları için düzenlenen bir eğitim programı.
Eğitim Hakkında
Bu eğitime, MSA Profesyonel Pastacılık ve Aşçılık öğrencileri veya mezunları katılabilir.
*Bu eğitim, minimum 6 maksimum 12 öğrenci katılımı ile açılmaktadır.
*Kayıt ve ödeme süreci ile ilgili sorularınızı oi@msa.com.tr adresine mail olarak iletebilirsiniz.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
- Altınmarka Fabrika Gezisi
- Teorik bilgi, çikolata temperleme, dekor çalışması
- Kalıp çikolatalar ve renkli kalıp çikolatalar/ Pralinler
- Rocher, karamel bar, kesme çikolata, truffle
- Tabak servisi; küre çikolata pasta(demo)
- Showpiece ve garnish hazırlığı
- Çikolata hamurundan kakao ağacı ve kakao meyvesi yapımı
- Bean to bar yapımı
- Sürülebilir çikolata kreması yapımı
- Grinding
- Conching (konçlama)
- Temperleme
- İleri seviye boyama teknikleri (airbrush kullanımı)
- Ganaj ve iç dolgu yapım teknikleri
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın