PROFESYONEL EĞİTİMLER

Profesyonel Süperyat Şefliği

Hemen Başvur
Profesyonel Süperyat Şefliği

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-45

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
80 Saat (Stajsız)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

En Yakın Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

"Profesyonel Süperyat Şefliği" nedir?

Boyu 24 metreden başlayıp 180 metreye dek çıkan sahipli ya da özel olarak kiralanan lüks yatlarda Head Chef, Sole Chef ve Sous Chef olarak görev almaktır. Atlantico Yachting iş birliğiyle geliştirilen MSA Süperyat Şefliği Programı, Türkiye’nin vizyoner, potansiyel sahibi şeflerini süperyat-megayat sektörüne kazandırma misyonuna sahiptir.

Kimler Katılabilir

Süperyat Şefi olmak üzere profesyonel bir kariyer hedefleyen, 18-45 yaş aralığındaki;

  • MSA Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık, Profesyonel Aşçılık, Prochef mezunları,
  • Yat Şefliği deneyimi olan,
  • Üniversitelerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinden mezun veya
  • ​Özel Aşçılık Kursunu tamamlamış adaylar.

Stajsız bir programdır.

Eğitim Süresi

Program; 48 saat teorik (6 gün), 32 saat (4 gün) pratik olacak şekilde toplam 80 saat sürmektedir.

Eğitim günleri;

10-11-12-13-14-15 Kasım (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi) Teorik Dersler

17-18-19-20 Kasım  (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe) Pratik Dersler

Eğitim Hakkında

Süperyat Şefliği Eğitim Programı iki modülden oluşmaktadır:

1. Ön Giriş Programı
Süperyat sektörüyle ilgili temel bilgiler, mesleki olarak aranan yetkinlikler, dolaşımda geçerli olan uluslararası belgeler ve sektördeki iş olanakları hakkında geniş bilgi edinmenizi sağlar.

2.Süperyat Şefliği Programı
Uluslararası yatlarda tercih edilen dünya mutfaklarını, en güncel yiyecek-içecek uygulamalarını, özel beslenme tercihlerine göre gereken hazırlık ve pişirme bilgisini, dünyanın her yerinde en iyi malzemelerin tedarik aşamasını ve yat mutfağında verimli ekipman kullanımını hem teorik hem de pratik bir kapsamda öğrenmenizi hedefler.

Program, süperyat şefliğini A'dan Z'ye kavratan temel niteliğinde dersler ile uluslararası yat sektörüne uygun tasarlanmıştır. Adayların mutfak kariyerlerini Süperyat endüstrisine yönlendirmeleri için gerekli profesyonel donanıma sahip olmaları hedeflenmiştir.

Adayların Programa Kabulü

Adaylar MSA web sitesinden yapacakları online başvurunun ardından MSA yetkilisi ve  Atlantico Yachting kurucusu, MSA Süperyat Şefliği Eğitmeni Deniz Kurt’un dahil olduğu bir ön görüşmeden geçerek kaydolmaya hak kazanacaktır.

Kariyer

Programı başarıyla tamamlayan şeflere Atlantico Yachting kurucusu, MSA Süperyat Şefliği Eğitmeni Deniz Kurt tarafından iş arama ve işe yerleştirilme sürecinde rehberlik sağlanır. Atlantico Yachting hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. http://www.atlanticoyachting.com/

''Çalışırken dünyanın en güzel lokasyonlarını görmek, yepyeni kültürlerle tanışmak ve okyanusları aşabilmek mümkün! Avrupa’dan Amerika’ya, Pasifik’ten Atlantik’e kadar, uluslararası sularda seyreden tüm süperyat ve megayatlarda çalışmak, dünyayı avucunuzun içinde hissetmek ve sektöre girişinizi sağlayan doğru sertifikaları elde ederek yepyeni bir meslek edinmek için Atlantico Yachting ve MSA rehberliğinde sağlam bir adım atın!'' 
Deniz Kurt Görsev


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

Ön Giriş Programı

  • Süperyat Nedir? Süperyat Tipleri ve Çalışma Koşulları
  • Sahip Olunması Gereken Mecburi Sertifikalar,
  • Süperyat Komuta Zinciri
  • Özel Yat - Charter Yat
  • Temel Yatçılık Sezonları
  • İş İlanları-Sözleşme Koşulları
  • Süperyatta Yaşam Alanları-Çalışma Koşulları-Telsiz İletişimi
  • Güvenlik ve Denizcilik Terminolojisi

Yat Şefliği Programı

  • Süperyat Şefinin Görev Tanımı, Özellikleri ve Sorumlulukları
  • Süperyat Şefi Olmak İçin Gerekli Sertifikaların Açılımı (SCC, Food Hygiene Level 2-3)
  • Restoran ile Yat Mutfağı Arasındaki Farklar
  • Yelkenli ve Motoryat Arasındaki çalışma farkları
  • Şef Çalışma Alanları, çalışma saatleri
  • Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Kıyıları ve Limanları
  • Yatta Menü Planlama
  • Yat Kuzine Bütçesi Planlama ve Yönetimi
  • Sezona Ön Hazırlık/Ön Pişirmeler
  • Denizde En Çok Talep Edilen Dünya Mutfakları
  • Varılan Kıyılarda Uygulanması Talep Edilen Yerel Mutfaklar
  • Yat Sahibi ve Konuklar İçin Pişirmek - Zorluklar, Beklentiler, Zamanlama
  • Milletlere Göre Yeme Alışkanlıkları
  • Yatta Özel Etkinlikler ve Kutlamalarda Şefin Görevleri
  • Alerjiler, Sevilen/Sevilmeyen Yemekler
  • Yatta Tedarik /Dünyanın Her Yerinde Yapılması Gereken Tedarik Planlaması
  • Yatta Depolama
  • Kısıtlı Alanlarda Çalışma
  • Hırçın Denizlerde Çalışma Zorluklarına Karşı Yöntemler
  • Okyanus Geçişleri ve Uzun Seyirlerde Tedarik, Pişirme ve Depolama
  • Ekip İçin Pişirmek
  • Sıfırdan Yat Mutfağı Kurmak
  • Uluslararası Sularda Atık Yönetmeliği

  • Özel Beslenme Alışkanlıkları: Vegan, raw, bitki bazlı, glütensiz diyet yemekleri
  • Dünya Mutfakları: En çok tercih edilenler
  • Dünya Mutfaklarından Kahvaltı: İtalya, Amerika, İngiltere, Asya, Orta Doğu
  • Temel Pastacılık ve Fırıncılık

MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

  • MSA Süperyat Şefliği sertifikası
  • MEB sertifikası

Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet