PROFESYONEL EĞİTİMLER

Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi Ekmekçilik

Hemen Başvur
Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi Ekmekçilik

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-49

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
10 Gün
09.00-18.00
(Hafta içi)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

En Yakın Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

"Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi Ekmekçilik" nedir?

Profesyonel Pastacılık veya Profesyonel Aşçılık eğitimini tamamlamış mezunların ekmekçilik becerilerini ileri seviyeye taşımak, kariyerini ekmekçilik odağında şekillendirebilmelerine de olanak verecek şekilde özel kurgulanmış bir uzmanlaşma eğitimidir.

 Eğitim kapsamında ekmek üretiminde temel olan gıda güvenliği konularının yanı sıra, elde ve makinada hamur yoğurma tekniklerinden başlayarak, basit hamurların işlenmesinden katmanlı hamur tekniklerine, zenginleştirilmiş reçeteler ve özel gün ekmeklerinin üretimine kadar geniş bir yelpazede ekmek bilgisi ve becerisi aktarılır, öğrencilerin kendi reçetelerini oluşturabilmelerini de sağlayacak şekilde teorik ve pratik anlamda uzmanlaşmaya odaklanılır.

Kimler Katılabilir

MSA Profesyonel Pastacılık temel eğitimini tamamlamış olan 18-49 yaş arası öğrenciler ve eğitim programlarını başarıyla tamamlamış tüm mezunlarımız bu programa katılabilir.

Sektör profesyonelleri eğitim sırasında kendi şef ceket ve önlükleri ile derse katılım sağlayacaktır. Eğitime katılım için sektör profesyonellerinden en az 1 senelik mutfak çalışanı olarak belirtilen SGK dökümü veya gastronomi alanında alınmış bir diploma istenmektedir.

Eğitimine katılım gösteren öğrencilerin eğitim süresi boyunca hijyen kurallarına (Tırnak, sakal tıraşı vs.) uygun bir şekilde şef ceketleri ve önlükleri ile derse giriş yapmaları gerekmektedir.

MSA mezunları eğitimde kullandıkları MSA üniformalarını kullanacaktır. Tüm profesyonel eğitim ve sınıf kuralları bu eğitim süresince de geçerli olacaktır.

Eğitim Süresi

MSA kampüsünde gerçekleşecek olan Seçmeli Uzmanlaşma Ekmekçilik eğitimi 20 Mayıs'te başlayacak ve 10 gün sürecektir. İlk hafta Salı- Cumartesi günleri arasında ikinci hafta Pazartesi- Cuma günleri arasında eğitim gerçekleşecektir.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

•             Elde ve Makinada Hamur Yoğurma Teknikleri (Yumuşak/Sert Hamur)

•             Basit Hamurlar

•             Zengin Hamurlar

•             Sandviç Ekmekleri

•             Özel Gün Ekmekleri

•             Hibrit Ekmekler

•             Ekşi Mayalı Ekmekler

•             Katmanlı Hamurlar


Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet