Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- İtalyan Mutfağı
Haberdar EtYaş Aralığı
Eğitim Süresi
09.00-18.00
(Hafta içi)
Eğitim Ücreti
En Yakın Eğitim Dönemleri
Eğitim Programı Hakkında
"Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- İtalyan Mutfağı" nedir?
Profesyonel Aşçılık temel eğitimlerini tamamlamış mezunlara İtalyan Mutfağı konusunda ileri seviye bir bilgi ve beceri kazandırmak için özel olarak kurgulanmıştır. Eğitim kapsamında İtalyan Mutfağına dair temel bilgi, bölgesel yemek kültürü ve tariflerinin yanı sıra sunum teknikleri, malzeme seçimi ve lezzet profilleri konuları da işlenir.
Öğrencilerin Kuzey, Orta ve Güney İtalya’nın özgün ve yöresel tatları, ekmekleri, makarnalar, geleneksel pizza hamuru yapımı ve fırın teknikleri, etler ve deniz ürünlerini işlemeyi öğrenmesi gibi teknik ve pratik bilgileri edinmesi hedeflenir, öğrencilerin dünyanın en popüler mutfaklarından kabul edilen İtalyan mutfağı konusunda hakimiyet kazanması sağlanır.
Ciresa, klasik İtalyan mutfağının inceliklerini öğretme konusundaki uzmanlığıyla, öğrencilere İtalyan gastronomisinin temel prensiplerini ve geleneksel tariflerin modern yorumlarını aktarıyor. Kariyeri boyunca aralarında Michelin yıldızlılar da bulunan, Sutto Osteria, Caffè Garibaldi, De Pisis, L'Arpege gibi prestijli restoranlarda deneyim kazanmış olan Ciresa, aynı zamanda mutfakta disiplin, yaratıcılık ve kaliteye verdiği önemle tanınıyor. ALMA'daki rolü, hem İtalya'dan hem de dünyanın dört bir yanından gelen öğrencileri, profesyonel mutfak dünyasına en iyi şekilde hazırlamak üzerine odaklanıyor. 10 gün sürecek bu eğitim boyunca, uzmanlığını MSA’lılarla paylaşacak.
Kimler Katılabilir
MSA Profesyonel Aşçılık temel eğitimini tamamlamış olan 18-49 yaş arası öğrencilerimiz ve eğitim programlarını başarıyla tamamlamış mezunlarımız bu programa katılım sağlayabilir. Tüm profesyonel eğitim kuralları bu eğitim için de geçerlidir.
Eğitim Süresi
MSA kampüsünde gerçekleşecek olan Seçmeli Uzmanlaşma İtalyan Mutfağı eğitimi 23 Eylül'de başlayacak ve 10 gün sürecektir. Eğitime katılmak için lütfen oi@msa.com.tr e-mail adresi üzerinden bizimle iletişime geçin.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
- Güney İtalya Mutfağına Giriş
- Risotto alla Milanese
- Ragu Bolognese
- Vitello Tonato
- Carpione
- Polenta
- Tiramisu ve Cantuccini
- All'acqua pazza
- Spaghetti vongole
- Caprese
- Arancini
- Pasta alla Norma
- Cannoli Siciliani
- Orta İtalya (Toscana tatlıları ve yemekleri)
- Cantuccini
- Amatriciana
- Cacio e Pepe, Saltimbocca alla Romana
- Geleneksel pizza hamuru
- Soslar, Malzemeler
- Pizza Bianca ve Calzone
- Foccacia, Grissini
- Pasta all'arrabbiata
- Gnocchi alla Sorrentina
- Panna Cotta
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın