PROFESYONEL EĞİTİMLER

Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- İtalyan Mutfağı

Haberdar Et
Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- İtalyan Mutfağı

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-49

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
10 Gün
09.00-18.00
(Hafta içi)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

En Yakın Eğitim Dönemleri

Yeni dönem bilgisi daha sonra açıklanacaktır.

Eğitim Programı Hakkında

"Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- İtalyan Mutfağı" nedir?

Profesyonel Aşçılık temel eğitimlerini tamamlamış mezunlara İtalyan Mutfağı konusunda ileri seviye bir bilgi ve beceri kazandırmak için özel olarak kurgulanmıştır. Eğitim kapsamında İtalyan Mutfağına dair temel bilgi, bölgesel yemek kültürü ve tariflerinin yanı sıra sunum teknikleri, malzeme seçimi ve lezzet profilleri konuları da işlenir.

Öğrencilerin Kuzey, Orta ve Güney İtalya’nın özgün ve yöresel tatları, ekmekleri, makarnalar, geleneksel pizza hamuru yapımı ve fırın teknikleri, etler ve deniz ürünlerini işlemeyi öğrenmesi gibi teknik ve pratik bilgileri edinmesi hedeflenir, öğrencilerin dünyanın en popüler mutfaklarından kabul edilen İtalyan mutfağı konusunda hakimiyet kazanması sağlanır.

Dünyanın saygın aşçılık okullarından ve MSA’nın iş ortağı ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana’nın ünlü eğitmen şeflerinden Giovanni Ciresa önderliğinde ve MSA eğitmen şefleriyle birlikte İtalyan mutfağındaki bilgi ve becerini artıracağın bu eğitimi kaçırmayın.

Kimler Katılabilir

MSA Profesyonel Aşçılık temel eğitimini tamamlamış olan 18-49 yaş arası öğrencilerimiz ve eğitim programlarını başarıyla tamamlamış mezunlarımız bu programa katılım sağlayabilir. Tüm profesyonel eğitim kuralları bu eğitim için de geçerlidir.

Eğitim Süresi

MSA kampüsünde gerçekleşecek olan Seçmeli Uzmanlaşma İtalyan Mutfağı eğitimi 10 gün sürecektir.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

  • Güney İtalya Mutfağına Giriş
  • Risotto alla Milanese
  • Ragu Bolognese
  • Vitello Tonato
  • Carpione
  • Polenta
  • Tiramisu ve Cantuccini
  • All'acqua pazza
  • Spaghetti vongole
  • Caprese
  • Arancini
  • Pasta alla Norma
  • Cannoli Siciliani
  • Orta İtalya (Toscana tatlıları ve yemekleri)
  • Cantuccini
  • Amatriciana
  • Cacio e Pepe, Saltimbocca alla Romana
  • Geleneksel pizza hamuru
  • Soslar, Malzemeler
  • Pizza Bianca ve Calzone
  • Foccacia, Grissini
  • Pasta all'arrabbiata
  • Gnocchi alla Sorrentina
  • Panna Cotta

Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet