• WORKSHOP TARİHİ

    19 - 29 Nisan

    19:00 - 23:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    2500 TL


Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şey, yoğun istek üzerine yaza özel hazırladığımız “Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program” eğitiminde.
Normalde 8 hafta süren bu eğitimi, 2 hafta boyunca haftada 4 güne çıkartıp hızlandırıyoruz ve temel mutfak tekniklerini kapsamlı bir şekilde öğrenir öğrenmez kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza geri dönmenizi sağlıyoruz.


Menü

  • 1. Gün - Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-Up ve Hazırlıkları

  • Minestrone çorbası
  • Patates risotto
  • Fırında tavuk
  • 19 Nisan Pazartesi, 19.00-23.00
  • 2. Gün- Ana Ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları

  • Tavuk suyu (Demo)
  • Kahverengi et suyu (Demo)
  • Mayonez (Demo)
  • Beşamel sos
  • Hollandez sos (Demo)
  • Terbiyeli erişteli mercimek çorbası (Yeni)
  • Rosto domates çorbası
  • 20 Nisan Salı, 19.00-23.00
  • 3. Gün - Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
  • Kuzu kol tandır, vişne sos, sebze püresi ve lavaş ile (Demo) (Yeni)
  • Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
  • Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile
  • 21 Nisan Çarşamba, 19.00-23.00
  • 4. Gün - Kümes hayvanları ve pişirme yöntemleri

  • Rosto hindi (Demo)
  • Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
  • Çıtır tavuk butları, ranch sos ile
  • Izgara tavuk kanatları, patates kızartması ve ballı hardal sos ile (Yeni)
  • 22 Nisan Perşembe, 19.00-23.00
  • 5. Gün - Pilavlar Ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Karışık mantarlı risotto
  • Buharda pişmiş yasemin pilavı (Demo)
  • Kuzu incikli Özbek pilavı
  • Ciğerli iç pilav
  • Meyhane pilavı
  • 26 Nisan Pazartesi, 19.00-23.00
  • 6. Gün - Uzak Doğu Wok Yemekleri Pişirme Teknikleri

  • Tom Kha Gai
  • Sebzeli kızarmış Çin böreği, chili soya sos ile (Yeni)
  • San choy bow; marul yaprağında istiridye sos, soya filizi, zencefilli karides (Yeni)
  • Dana etli ve sebzeli egg noddle (Yeni)
  • 27 Nisan Salı, 19.00-23.00
  • 7. Gün - Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri

  • Ahtapot (Demo)
  • Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
  • Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı)
  • Güveçte kaşarlı ve mantarlı tereyağlı karides (Yeni)
  • Izgara dil şiş, mini roka salatası ile (Yeni)
  • Kalamar tava, tarator sos ile
  • Kağıtta sebzeli levrek fileto (Yeni)
  • 28 Nisan Çarşamba, 19.00-23.00
  • 8. Gün - Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları

  • Taze makarna hamuru yapımı
  • Pesto soslu fettuccine
  • Ricotta ve ıspanak dolgulu ravioli ve adaçaylı tereyağ sos ile (Yeni)
  • Bolognese soslu lazanya (Demo)
  • 29 Nisan Perşembe, 19.00-23.00
/

Workshop Takvimi

  • Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program

    15 Mart Pazartesi

    10:00 - 14:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program

    19 Nisan Pazartesi

    19:00 - 23:00

    2500 TL

Önemli Bilgiler

    * Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
    * Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitapçığı verilecektir.
    * Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
    * Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
    * Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
    * 18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
    * İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.
    * Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
    * MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
    * Biletler tek kişiliktir.
    * Mutfak Sanatları Akademisi’ne giriş için hes kodu zorunludur. Lütfen gelmeden önce HES kodunuzu almayı unutmayın.
    * Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.