• WORKSHOP TARİHİ

    16 - 26 Temmuz

    10:00 - 14:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    1.950 TL


Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şey, yoğun istek üzerine yaza özel hazırladığımız “Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program” eğitiminde.
Normalde 8 hafta süren bu eğitimi, 2 hafta boyunca haftada 4 güne çıkartıp hızlandırıyoruz ve temel mutfak tekniklerini kapsamlı bir şekilde öğrenir öğrenmez kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza geri dönmenizi sağlıyoruz.


Menü

  • 1. Gün - Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-Up ve Hazırlıkları

  • Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti hediye.
  • 16 Temmuz, Pazartesi, 10.00-14.00
  • 2. Gün- Ana Ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları

  • Tavuk suyu (DEMO)
  • Kahverengi et suyu (DEMO)
  • Mayonez (DEMO)
  • Bechamel sos
  • Veloute sos (DEMO)
  • Fransız soğan çorbası
  • Rosto Domates Çorbası
  • 17 Temmuz, Salı, 10.00-14.00
  • 3. Gün - Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)
  • T-Bone steak (DEMO)
  • Roastbeef (DEMO)
  • Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
  • Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar
  • 18 Temmuz, Çarşamba, 10.00-14.00
  • 4. Gün - Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri

  • Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
  • Germolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile
  • Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
  • Röşti patates
  • 19 Temmuz, Perşembe, 10.00-14.00
  • 5. Gün - Pilavlar Ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Özbek pilavı
  • Yaban mantarlı risotto
  • Firik pilavı
  • Kurutulmuş meyveli basmati pilavı
  • 23 Temmuz, Pazartesi, 10.00-14.00
  • 6. Gün - Uzak Doğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri

  • Pad thai
  • Dana Etli Singapur Noodle
  • Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı ile
  • Sıcak udon noodle salata
  • 24 Temmuz, Salı, 10.00-14.00
  • 7. Gün - Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri

  • Ahtapot (DEMO)
  • Düz balıkların ayıklanması (Levrek)
  • Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)
  • Istakoz thermidor (DEMO)
  • Akdeniz usulü levrek
  • Dil balığı tempura, tatlı chili sos
  • 25 Temmuz, Çarşamba, 10.00-14.00
  • 8. Gün - Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları

  • Taze makarna hamuru yapımı
  • Pesto soslu fettucine
  • Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
  • Bolognese soslu lazanya
  • 26 Temmuz, Perşembe, 10.00-14.00
/

Workshop Takvimi

  • Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program

    16 Temmuz Pazartesi

    10:00 - 14:00

    1.950 TL

  • Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program

    06 Ağustos Pazartesi

    10:00 - 14:00

    1.950 TL

Önemli Bilgiler

    "Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce etkinlik adı/tarih ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz."
    Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
    Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitapçığı verilecektir.
    Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
    Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
    Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
    Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
    18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
    İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.
    Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
    MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
    Biletler tek kişiliktir.
    * Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.