• WORKSHOP TARİHİ

    12 - 22 Ekim

    19:00 - 23:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    2500 TL


Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şey, yoğun istek üzerine yaza özel hazırladığımız “Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program” eğitiminde.
Normalde 8 hafta süren bu eğitimi, 2 hafta boyunca haftada 4 güne çıkartıp hızlandırıyoruz ve temel mutfak tekniklerini kapsamlı bir şekilde öğrenir öğrenmez kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza geri dönmenizi sağlıyoruz.


Menü

  • 1. Gün - Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-Up ve Hazırlıkları

  • Minestrone çorbası
  • Patates risotto
  • Fırında tavuk
  • 12 Ekim Pazartesi, 19.00-23.00
  • 2. Gün- Ana Ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları

  • Tavuk suyu (Demo)
  • Kahverengi et suyu (Demo)
  • Mayonez (Demo)
  • Beşamel sos
  • Hollandez sos (Demo)
  • Terbiyeli erişteli mercimek çorbası (Yeni)
  • Rosto domates çorbası
  • 13 Ekim Salı, 19.00-23.00
  • 3. Gün - Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
  • Kuzu kol tandır, vişne sos, sebze püresi ve lavaş ile (Demo) (Yeni)
  • Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
  • Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile
  • 14 Ekim Çarşamba, 19.00-23.00
  • 4. Gün - Kümes hayvanları ve pişirme yöntemleri

  • Rosto hindi (Demo)
  • Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
  • Çıtır tavuk butları, ranch sos ile
  • Izgara tavuk kanatları, patates kızartması ve ballı hardal sos ile (Yeni)
  • 15 Ekim Perşembe, 19.00-23.00
  • 5. Gün - Pilavlar Ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Karışık mantarlı risotto
  • Buharda pişmiş yasemin pilavı (Demo)
  • Kuzu incikli Özbek pilavı
  • Ciğerli iç pilav
  • Meyhane pilavı
  • 19 Ekim Pazartesi, 19.00-23.00
  • 6. Gün - Uzak Doğu Wok Yemekleri Pişirme Teknikleri

  • Tom Kha Gai
  • Sebzeli kızarmış Çin böreği, chili soya sos ile (Yeni)
  • San choy bow; marul yaprağında istiridye sos, soya filizi, zencefilli karides (Yeni)
  • Dana etli ve sebzeli egg noddle (Yeni)
  • 20 Ekim Salı, 19.00-23.00
  • 7. Gün - Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri

  • Ahtapot (Demo)
  • Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
  • Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı)
  • Güveçte kaşarlı ve mantarlı tereyağlı karides (Yeni)
  • Izgara dil şiş, mini roka salatası ile (Yeni)
  • Kalamar tava, tarator sos ile
  • Kağıtta sebzeli levrek fileto (Yeni)
  • 21 Ekim Çarşamba, 19.00-23.00
  • 8. Gün - Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları

  • Taze makarna hamuru yapımı
  • Pesto soslu fettuccine
  • Ricotta ve ıspanak dolgulu ravioli ve adaçaylı tereyağ sos ile (Yeni)
  • Bolognese soslu lazanya (Demo)
  • 22 Ekim Perşembe, 19.00-23.00
/

Workshop Takvimi

  • Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program

    12 Ekim Pazartesi

    19:00 - 23:00

    2500 TL

Önemli Bilgiler

    Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
    Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitapçığı verilecektir.
    Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
    Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
    Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
    18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
    İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.
    Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
    MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
    Biletler tek kişiliktir.
    * Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.