• WORKSHOP TARİHİ

    22 Kas - 02 Ara

    19:00 - 23:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    3000 TL


Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şey, yoğun istek üzerine yaza özel hazırladığımız “Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program” eğitiminde.
Normalde 8 hafta süren bu eğitimi, 2 hafta boyunca haftada 4 güne çıkartıp hızlandırıyoruz ve temel mutfak tekniklerini kapsamlı bir şekilde öğrenir öğrenmez kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza geri dönmenizi sağlıyoruz.


Menü

  • 1. Gün - Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-Up ve Hazırlıkları

  • Minestrone çorbası
  • Patates risotto
  • Fırında tavuk
  • 22 Kasım Pazartesi, 19.00-23.00
  • 2. Gün- Ana Ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları

  • Tavuk suyu (Demo)
  • Kahverengi et suyu (Demo)
  • Mayonez (Demo)
  • Beşamel sos
  • Hollandez sos (Demo)
  • Terbiyeli erişteli mercimek çorbası
  • Rosto domates çorbası
  • 23 Kasım Salı, 19.00-23.00
  • 3. Gün - Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
  • Kuzu kol tandır, vişne sos, sebze püresi ve lavaş ile (Demo)
  • Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
  • Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile
  • 24 Kasım Çarşamba, 19.00-23.00
  • 4. Gün - Kümes Hayvanları ve Pişirme Yöntemleri

  • Rosto hindi (Demo)
  • Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
  • Çıtır tavuk butları, ranch sos ile
  • Izgara tavuk kanatları, patates kızartması ve ballı hardal sos ile
  • 25 Kasım Perşembe, 19.00-23.00
  • 5. Gün - Pilavlar Ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Karışık mantarlı risotto
  • Buharda pişmiş yasemin pilavı (Demo)
  • Kuzu incikli Özbek pilavı
  • Ciğerli iç pilav
  • Meyhane pilavı
  • 29 Kasım Pazartesi, 19.00-23.00
  • 6. Gün - Uzak Doğu Wok Yemekleri Pişirme Teknikleri

  • Tom Kha Gai
  • Sebzeli kızarmış Çin böreği, chili soya sos ile
  • San choy bow; marul yaprağında istiridye sos, soya filizi, zencefilli karides
  • Dana etli ve sebzeli egg noddle
  • 30 Kasım Salı, 19.00-23.00
  • 7. Gün - Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri

  • Ahtapot (Demo)
  • Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
  • Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı)
  • Güveçte kaşarlı ve mantarlı tereyağlı karides
  • Izgara dil şiş, mini roka salatası ile
  • Kalamar tava, tarator sos ile
  • Kağıtta sebzeli levrek fileto
  • 1 Aralık Çarşamba, 19:00-23:00
  • 8. Gün - Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları

  • Taze makarna hamuru yapımı
  • Pesto soslu fettuccine
  • Ricotta ve ıspanak dolgulu ravioli ve adaçaylı tereyağ sos ile
  • Bolognese soslu lazanya (Demo)
  • 2 Aralık Perşembe, 19.00-23.00
/

Workshop Takvimi

  • Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program

    10 Ocak Pazartesi

    10:00 - 14:00

    3500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program

    21 Şubat Pazartesi

    19:00 - 23:00

    3500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program

    07 Mart Pazartesi

    10:00 - 14:00

    3500 TL

Önemli Bilgiler

* Etkinlik sokağa çıkma kısıtlamaları kalkarsa gerçekleşecek, kısıtlamaların devam etmesi durumunda tarih/saat revizesi yapılacaktır.
* Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
* Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* 18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.
* Etkinliklerimize girişte HES kodu ve aşı kartı (çift doz) gösterilmesi zorunludur. Tek doz aşı yaptırmış ya da aşı kartı olmayan kişilerin etkinlikten 48 saat önce yapılmış NEGATİF PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Aksi taktirde kişiler etkinliklere alınmayacaktır.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.