MENÜ
  • Profesyonel Aşçılık Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

Profesyonel Aşçılık eğitimi, uluslararası bir müfredatla birlikte temel aşçılık eğitimi vermek için tasarlandı. Aşçılığı profesyonel bir meslek olarak yapmak isteyen katılımcılar için hazırlanan bu pratik eğitimde, sektördeki işletmelerin mutfaklarında uygulayacağınız tüm temel teknikleri öğrenebilirsiniz.

Bu eğitimin sonunda MSA diploması, Zorunlu Hijyen ve MEB onaylı sertifikaların yanı sıra, uluslararası geçerliliğe sahip City&Guilds diploması ile gıda güvenliği üzerine uluslararası HACCP sertifikası almaya hak kazanırsınız.

* City & Guilds diploması, sadece 8 aylık eğitimini başarıyla tamamlayanlara verilmektedir.

Ders Konuları


  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Kemik Suları

  • Bağlayıcılar
  • Temel Soslar
  • Emülsiyon Soslar
  • Yumurtalar
  • Sandviçler
  • Et Kesim Teknikleri
  • Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
  • Salatalar ve Sosları
  • Sote Tekniği
  • Çorbalar

  • Rosto Tekniği
  • Izgara Tekniği
  • Wokta Pişirme Tekniği
  • Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Derin Yağda Kızartma Tekniği
  • Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
  • Az Yağda Kızartma Tekniği
  • Kaynatma Tekniği
  • Klasik Türk Mutfağı
  • Fırında Pişirme Tekniği

  • Poşe Tekniği
  • Breze Tekniği
  • Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
  • Yahni Tekniği
  • Buharda Pişirme Tekniği
  • Vejetaryen Mutfağı
  • Av Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Soğuk Mutfak Hazırlığı
  • Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
  • Makarnalar
  • Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve
Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • City & Guilds

    City & Guilds
    Diploması

    MSA profesyonel eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar.

  • HACCP

    HACCP
    Sertifikası

    HACCP belgesi; günümüzde gıda üretimi ile ilgili tüm fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik süreçlerin güvenli işleyişini sağlamak amacı ile hem yurt dışında hem de ülkemizdeki endüstriyel mutfaklarda kurumların çalışanlarından sahip olmaları beklenen bir belgedir.

Başarı Hikayeleri

profesyonel-ascilik-egitimi
Deniz Kurt
MSA, Türkiye'de mutfak sanatları dediğimiz "culinary" eğitimini yurtdışındaki köklü okullarla aynı, hatta daha modern bir ders programıyla takip eden tek okul.
Deniz Kurt 2011 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Gülcan Demir
Başka bir aşçılık okulunun reklamını gördüm, aşçılık okullarıyla ilgili araştırmalarım en iyi okulun MSA olduğunu gösterdi, böylelikle aranıza katıldım.
Gülcan Demir 2011 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Mehmet Kabayuka
Lise mezunu, hangi alanda başarılı olacağını bilmeyen bir yetişkindim MSA’nın adını ilk duyduğumda.
Mehmet Kabayuka 2013 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Rüya Hoşcan
MSA’da öğretilen mutfak disiplininin ve bize her gün söylenilen “hiçbir şeyden şikayet etme!” sözünün önemini staja başladığım gün anladım.
Rüya Hoşcan 2009 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Tolgar Mireli
Aşçılık eğitimi almak için Almanya’da Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi okumaya karar verdi. Bu eğitimin ardından Türkiye’ye döndükten sonra MSA’da Profesyonel Aşçılık Eğitimi aldı.
Tolgar Mireli 2017 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Zeynep Tunç
MSA'ya ön görüşme için geldiğim gün başlama noktamın burası olması gerektiğine karar vermiştim aslında.
Zeynep Tunç 2011 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Banuhan Özyurda
Bu eğitimi en iyi nerede alabileceğimi araştırmaya başlayınca da, karşıma bu alanın en iyi ismi Mutfak Sanatları Akademisi çıktı.
Banuhan Özyurda 2014 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Anıl Kızılöz
MSA’ya yazılmak hayatımda bir dönüm noktası oldu diyebilirim.
Anıl Kızılöz 2010 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Banu Tiryakioğlu
İlk MSA mezunlarından biriyim. Reklamcılık sektöründeyken, mutfağa olan merakım beni MSA ile tanıştırdı.
Banu Tiryakioğlu 2006 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Yaren Çarpar
Eğer bir işe gerçekten yeteneğiniz varsa ve doğru eğitimi de aldıysanız, başarı kaçınılmaz oluyor.
Yaren Çarpar 2011 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Özge Olgar
Mutfak Sanatları Akademisi’yle yolum 2010’da kesişti. Yurt dışında eğitim almayı düşünüyordum ve bu konuda adımlar da attım.
Özge Olgar 2012 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Ediz Esmer
Mutfak Sanatları Akademisi’ne yazılarak eğitimi tamamladıktan çok kısa bir süre sonra kendimi La Scarpetta’nın mutfağında buldum.
Ediz Esmer 2013 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Güneş Kaplan
Mimarlık eğitimi aldım, fakat birçok kişinin düştüğü hataya düşmeyip gerçekten yapmak istediğim işi yaparak hayalimi kurduğum işin peşinden gittim.
Güneş Kaplan 2014 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Okan Kızılbayır
MSA’da eğitim aldığım şefler de en iyileriydi. Bana gastronomi dünyasının kapılarını açtılar...
Okan Kızılbayır 2006 - Profesyonel Aşçılık
profesyonel-ascilik-egitimi
Özen Uyanık Brummel
Tüm hayatımı değiştirecek küçük bir dönüm noktasının, MSA'dan geçiyor olmasını öğrenmem uzun sürmedi. Şeflerimiz, mutfaktaki enerji, her kokudaki farklı lezzet ve tatlar beni daha da cezbetti...
Özen Uyanık Brummel 2011 - Profesyonel Aşçılık

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER