MENÜ
  • Profesyonel Süperyat Şefliği

Süperyat Şefliği Nedir?
Boyu 24 metreden başlayıp 180 metreye dek çıkan sahipli ya da özel olarak kiralanan lüks yatlarda Head Chef, Sole Chef ve Sous Chef olarak görev almaktır. Atlantico Yachting işbirliğiyle açılan MSA süperyat şefliği programı, Türkiye’nin vizyoner, potansiyel sahibi şeflerini süperyat-megayat sektörüne kazandırma misyonuna sahiptir.

Kimler Katılabilir?
Süperyat Şefi olmak üzere profesyonel bir kariyer hedefleyen, 18-45 yaş aralığındaki;
- MSA Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık, Profesyonel Aşçılık, Prochef mezunları.
- Üniversitelerin ve diğer mutfak okullarınının gastronomi veya aşçılık bölümü mezunları.
Tüm öğrenci adaylarından sektörde en az 1 yıl restoran veya otel mutfaklarında tecrübe edinmiş olmak koşulu aranmaktadır.
Stajsız bir programdır.

Eğitim ne kadar sürüyor?
Program; 52 saat teorik (13 gün), 32 saat (4 gün) pratik olacak şekilde toplam 84 saat MSA’da eğitim ve 17 gün süren STCW eğitimini kapsamaktadır. STCW- Standarts of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers kelimelerinin kısaltılmış halidir. Denizlerde çalışacak olan tüm personel için şart koşulan ve 5 modülden oluşan bir programdır. Gemi adamlarının denizde güvenliğini esas alan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından zorunlu tutulan bir denizcilik kodudur. STCW eğitimi, MSA dışında yetkili kurumun tesisinde ve gözetiminde yapılacaktır. Eğitimin 17 günü MSA’da, 17 günü de MSA dışında verilecektir.

Program Hakkında
Süperyat Şefliği Eğitim Programı iki modülden oluşmaktadır: ''Ön Giriş Programı'' ve ''Süperyat Şefliği Programı''. Ön Giriş Programı; süperyat sektörüyle ilgili temel bilgiler, mesleki olarak aranan yetkinlikler, dolaşımda geçerli olan uluslararası belgeler ve sektördeki iş olanakları hakkında geniş bilgi edinmenizi sağlar.

Süperyat Şefliği Programında ise; Uluslararası yatlarda tercih edilen dünya mutfaklarını, en güncel yiyecek-içecek uygulamalarını, özel beslenme tercihlerine göre gereken hazırlık ve pişirme bilgisini, dünyanın her yerinde en iyi malzemelerin tedarik aşamasını ve yat mutfağında verimli ekipman kullanımını hem teorik hem de pratik bir kapsamda öğrenmenizi hedefler.

Program, süperyat şefliğini A'dan Z'ye kavratan temel niteliğinde dersler ile uluslararası yat sektörüne uygun tasarlanmıştır. Adayların mutfak kariyerlerini Süperyat endüstrisine yönlendirmeleri için gerekli profesyonel donanıma sahip olmaları hedeflenmiştir.

Adayların programa kabulü:
Adaylar MSA web sitesinden online başvuru yapacaklar ve Atlantico ile MSA yetkilisinin dahil olduğu bir ön görüşmeden geçerek kaydolmaya hak kazanacaktır.

İşe yerleştirme:
Programı bitiren tüm şefler Atlantico Interior Crew Agency veritabanına otomatik dahil olacak ve ayrıca 3 ay boyunca iş arama-yerleştirme aşamasında kendilerine rehberlik sağlanacaktır. Atlantico, uluslararası hizmet veren yacht crew ajansıdır.
Atlantico, kendi veritabanındaki iş imkanları haricinde, mezunların dünyadaki tüm önde gelen işe alım ajanslarına kayıt işlemini gerçekleştirme konusunda da rehberlik sunar. Böylece programdan mezun olan şef, dünyada istediği ve kendine uygun tüm yatlardaki iş imkanlarına online olarak başvurabilir. İngilizcesi yeterli olmayan mezunlar Atlantico tarafından Türk yatlarında işe yerleştirme yapılmak üzere temsil edileceklerdir. www.atlanticoyachting.com

''Çalışırken dünyanın en güzel lokasyonlarını görmek, yepyeni kültürlerle tanışmak ve okyanusları aşabilmek mümkün! Avrupa’dan Amerika’ya, Pasifik’ten Atlantik’e kadar, uluslararası sularda seyir eden tüm süperyat ve megayatlarda çalışmak, dünyayı avucunuzun içinde hissetmek ve sektöre girişinizi sağlayan doğru sertifikaları elde ederek yepyeni bir meslek edinmek için Atlantico ve MSA rehberliğinde sağlam bir adım atın!''
Deniz Kurt Görsev

Neler Öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerinizde teknik donanım kazanmanızı sağlayacak ders başlıkları aşağıdaki gibidir.


    Ön Giriş Programı


  • Süperyat Nedir? Süperyat Tipleri ve Çalışma Koşulları
  • Sahip Olunması Gereken Mecburi Sertifikalar,
  • Süperyat Komuta Zinciri
  • Özel Yat - Charter Yat
  • Temel Yatçılık Sezonları
  • İş İlanları-Sözleşme Koşulları
  • Süperyatta Yaşam Alanları-Çalışma Koşulları-Telsiz İletişimi
  • Güvenlik ve Denizcilik Terminolojisi

    Yat Şefliği Programı


  • Süperyat Şefinin Görev Tanımı, Özellikleri ve Sorumlulukları
  • Süperyat Şefi Olmak İçin Gerekli Sertifikaların Açılımı (SCC, Food Hygiene Level 2-3)
  • Restoran ile Yat Mutfağı Arasındaki Farklar
  • Yelkenli ve Motoryat Arasındaki çalışma farkları
  • Şef Çalışma Alanları, çalışma saatleri
  • Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Kıyıları ve Limanları
  • Yatta Menü Planlama
  • Yat Kuzine Bütçesi Planlama ve Yönetimi
  • Sezona Ön Hazırlık/Ön Pişirmeler
  • Denizde En Çok Talep Edilen Dünya Mutfakları

  • Varılan Kıyılarda Uygulanması Talep Edilen Yerel Mutfaklar
  • Yat Sahibi ve Konuklar İçin Pişirmek - Zorluklar, Beklentiler, Zamanlama
  • Milletlere Göre Yeme Alışkanlıkları
  • Yatta Özel Etkinlikler ve Kutlamalarda Şefin Görevleri
  • Alerjiler, Sevilen/Sevilmeyen Yemekler
  • Yatta Tedarik /Dünyanın Her Yerinde Yapılması Gereken Tedarik Planlaması
  • Yatta Depolama
  • Kısıtlı Alanlarda Çalışma
  • Hırçın Denizlerde Çalışma Zorluklarına Karşı Yöntemler
  • Okyanus Geçişleri ve Uzun Seyirlerde Tedarik, Pişirme ve Depolama
  • Ekip İçin Pişirmek
  • Sıfırdan Yat Mutfağı Kurmak
  • Uluslararası Sularda Atık Yönetmeliği

    Pratik Dersler


  • Farklı İnanç Sistemlerine Göre Pişirme: Kosher, Hallal, vb.
  • Özel Beslenme Alışkanlıkları: Vegan, raw, bitki bazlı, glütensiz diyet yemekleri
  • Dünya Mutfakları: En çok tercih edilenler (İtalya, Amerika, İngiltere, Asya, Orta Doğu ve hatta yatlarda yoğunlukla tercih edilen stilde pişirmeler: Ottolenghi Style, Nobu Style)
  • Dünya Mutfaklarından Kahvaltı: İtalya, Amerika, İngiltere, Asya, Orta Doğu
  • Temel Pastacılık ve Fırıncılık
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve
Sertifikalara Sahip Oluyor?

Staj ve Kariyer Fırsatları

Mutfağı profesyonel iş alanı olarak gören ve kariyer hedefi dünyanın önde gelen işletmelerinin mutfaklarında çalışmak olan herkesi, uluslararası eğitim standartlarıyla buluşturuyoruz.

Eğitmenler