MENÜ
  • Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği - Mutfak Sanatları Akademisi

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği - Mutfak Sanatları Akademisi


Kimler katılabilir?
Yiyecek içecek alanında; yeni bir işletme yatırımı yapmak, bir işletmeye ortak olmak ya da bu sektörde profesyonel olarak çalışmak veya mevcut işletmesini daha verimli hale getirmek için;
bir yiyecek-içecek işletmesinin operasyonunun dair gerekli tüm eğitimi almak, sevk ve idareye dair temel bilgileri öğrenmek isteyen 18 yaşın üzerindeki kişiler.

Ne kadar süre eğitim alacağım?
Profesyonel Yiyecek – İçecek İşletmeciliği eğitimi, 105 saat teorik ve 25 saat mutfak eğitimi* olmak üzere toplam 130 saati kapsamaktadır.

*Chef & Owner programı alanlar hariç.

Neler Öğreneceğim?

Yiyecek – içecek işletmeciliği kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları aşağıdaki gibidir.


    Teorik Dersler


  • Yer seçimi ve konsept mühendisliği
  • Fizibilite hazırlanması
  • Proje ve dekorasyon
  • Mutfak ekipmanı ve malzemesi seçimi
  • Açılış aşamaları, hukuki işlemler, muhasebe sisteminin kurulması, vergiler
  • Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
  • Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması

  • Personel seçimi ve eğitimi
  • İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası
  • Sosyal Medya
  • Satın alma, depolama, stok kontrolü
  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
  • Alkollü içkilerin tanıtımı
  • Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri

  • Bakım, onarım, yenileme
  • Temel ilk yardım bilgileri
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Marka, Kurumsal Kimlik ve Müşteri Sadakati
  • Menü tasarımı
  • Sofra düzenlemeleri ve servis standartları
  • Şarap Eğitimi

    Pratik Dersler


  • Profesyonel mutfağa giriş
  • Et ve sebze suları, soslar ve çorbalar
  • Kırmızı etler
  • Deniz ürünleri
  • Pirinçler ve pilavlar
  • Salatalar ve sosları
  • Kanepeler ve sandviçler
  • Tatlılar
  • Temel bar uygulamaları, içki ve bar servisi standartları Kahve işletmeciliği
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve
Sertifikalara Sahip Oluyor?

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER