• WORKSHOP TARİHİ

    04 Tem - 29 Ağu

    19:00 - 23:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    1.950 TL


Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz. “Mutfakta 8 Hafta”da temel mutfak tekniklerini profesyonellerden öğrenecek, kendinizi bu teknikleri çeşitli yemekler üzerinde uygularken bulacaksınız. Kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler için ideal olan bu eğitimde, hem pratiğinizi hem de tekniğinizi geliştirerek kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza döneceksiniz.


Menü

  • 1. Hafta, Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-Up ve Hazırlıkları

  • Minestrone çorbası
  • Patates risotto
  • Fırında tavuk
  • 4 Temmuz Çarşamba, 19.00-23.00
  • 2. Hafta, Ana Ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları

  • Tavuk suyu (DEMO)
  • Kahverengi et suyu (DEMO)
  • Mayonez (DEMO)
  • Bechamel sos
  • Veloute sos (DEMO)
  • Fransız soğan çorbası
  • Rosto Domates Çorbası
  • 11 Temmuz Çarşamba, 19.00-23.00
  • 3. Hafta, Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)
  • T-Bone steak (DEMO)
  • Roastbeef (DEMO)
  • Kremalı mantarlı bonfile
  • Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar
  • 18 Temmuz Çarşamba, 19.00-23.00
  • 4. Hafta, Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri

  • Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
  • Germolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile
  • Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
  • Röşti patates
  • 25 Temmuz Çarşamba, 19.00-23.00
  • 5. Hafta, Pilavlar Ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Özbek pilavı
  • Yaban mantarlı risotto
  • Firik pilavı
  • Kurutulmuş meyveli basmati pilavı
  • 1 Ağustos Çarşamba, 19.00-23.00
  • 6. Hafta, Uzak Doğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri

  • Pad thai
  • Dana etli egg noodle
  • Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı ile
  • Sıcak udon noodle salata
  • 8 Ağustos Çarşamba, 19.00-23.00
  • 7. Hafta, Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri

  • Ahtapot (DEMO)
  • Düz balıkların ayıklanması (Levrek)
  • Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)
  • Istakoz thermidor (DEMO)
  • Akdeniz usulü levrek
  • Dil balığı tempura, tatlı chili sos
  • 15 Ağustos Çarşamba, 19.00-23.00
  • 8. Hafta, Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları

  • Taze makarna hamuru yapımı
  • Pesto soslu fettucine
  • Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
  • Bolognese soslu lazanya
  • 29 Ağustos Çarşamba, 19.00-23.00
  • *22 Ağustos Çarşamba günü ders yapılmayacaktır.
/

Workshop Takvimi

  • Mutfakta 8 Hafta

    04 Temmuz Çarşamba

    19:00 - 23:00

    1.950 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    07 Ağustos Salı

    19:00 - 23:00

    1.950 TL

Önemli Bilgiler

    "Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce etkinlik adı/tarih ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz."
    Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
    Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitapçığı verilecektir.
    Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
    Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
    Program 8 hafta sürmektedir.
    Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
    Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
    18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
    Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
    MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
    Biletler tek kişiliktir.
    * Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.