• WORKSHOP TARİHİ

    05 Nis - 23 May

    10:00 - 14:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    1.950 TL


Mutfağın temeli olan bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemeklerine kadar mutfağın tüm inceliklerini 8 hafta boyunca haftanın bir günü olmak üzere, tüm mutfak tekniklerini keşfedeceksiniz.
Mutfağın temeli olan bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemeklerine, mutfağın tüm inceliklerini 8 hafta boyunca haftanın bir günü olmak üzere keşfedeceksiniz.
KİMLER KATILABİLİR?
Temel mutfak tekniklerini profesyonel şekilde öğrenip, bu tekniklerle bir çok çeşitten oluşan yemekler yapmak ve mutfak konusunda pratiğini geliştirerek kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler katılabilir.


Menü

  • 1. Hafta, Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-Up ve Hazırlıkları

  • Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti hediye.
  • 5 Nisan Perşembe, 10.00-14.00
  • 2. Hafta, Ana Ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları

  • Tavuk suyu (DEMO)
  • Kahverengi et suyu (DEMO)
  • Mayonez (DEMO)
  • Bechamel sos
  • Veloute sos (DEMO)
  • Fransız soğan çorbası
  • Rosto Domates Çorbası
  • 12 Nisan Perşembe, 10.00-14.00
  • 3. Hafta, Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)
  • T-Bone steak (DEMO)
  • Roastbeef (DEMO)
  • Kremalı mantarlı bonfile
  • Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar
  • 19 Nisan Perşembe, 10.00-14.00
  • 4. Hafta, Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri

  • Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
  • Germolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile
  • Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
  • Röşti patates
  • 26 Nisan Perşembe, 10.00-14.00
  • 5. Hafta, Pilavlar Ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Özbek pilavı
  • Yaban mantarlı risotto
  • Firik pilavı
  • Kurutulmuş meyveli basmati pilavı
  • 3 Mayıs Perşembe, 10.00-14.00
  • 6. Hafta, Uzak Doğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri

  • Pad thai
  • Dana etli egg noodle
  • Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı ile
  • Sıcak udon noodle salata
  • 10 Mayıs Perşembe, 10.00-14.00
  • 7. Hafta, Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri

  • Ahtapot (DEMO)
  • Düz balıkların ayıklanması (Levrek)
  • Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)
  • Istakoz thermidor (DEMO)
  • Akdeniz usulü levrek
  • Dil balığı tempura, tatlı chili sos
  • 17 Mayıs Perşembe, 10.00-14.00
  • 8. Hafta, Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları

  • Taze makarna hamuru yapımı
  • Pesto soslu fettucine
  • Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
  • Bolognese soslu lazanya
  • 24 Mayıs Perşembe, 10.00-14.00
/

Workshop Takvimi

  • Mutfakta 8 Hafta

    06 Mart Salı

    19:00 - 23:00

    1.950 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    24 Mart Cumartesi

    16:00 - 20:00

    1.950 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    05 Nisan Perşembe

    10:00 - 14:00

    1.950 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    08 Nisan Pazar

    10:00 - 14:00

    1.950 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    04 Mayıs Cuma

    19:00 - 23:00

    1.950 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    23 Haziran Cumartesi

    16:00 - 20:00

    1.950 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    04 Temmuz Çarşamba

    19:00 - 23:00

    1.950 TL

Önemli Bilgiler

    "Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce etkinlik adı/tarih ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz."
    Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
    Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitapçığı verilecektir.
    Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
    Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
    Program 8 hafta sürmektedir.
    Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
    Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
    18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
    18 yaş ve üzeri katılımcılar bilete tabidir.
    İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.
    Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
    MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
    Biletler tek kişiliktir.
    * Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.