• WORKSHOP TARİHİ

    07 Ara - 01 Şub

    19:00 - 23:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    3000 TL


Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz. “Mutfakta 8 Hafta”da temel mutfak tekniklerini profesyonellerden öğrenecek, kendinizi bu teknikleri çeşitli yemekler üzerinde uygularken bulacaksınız. Kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler için ideal olan bu eğitimde, hem pratiğinizi hem de tekniğinizi geliştirerek kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza döneceksiniz.


Menü

  • 1. Hafta, Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-Up ve Hazırlıkları

  • Minestrone çorbası
  • Patates risotto
  • Fırında tavuk
  • 7 Aralık Salı, 19.00-23.00
  • 2. Hafta, Ana Ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları

  • Tavuk suyu (Demo)
  • Kahverengi et suyu (Demo)
  • Mayonez (Demo)
  • Beşamel sos
  • Hollandez sos (Demo)
  • Terbiyeli erişteli mercimek çorbası (Yeni)
  • Tavuk suyu ile kremalı mantar çorbası
  • 14 Aralık Salı, 19.00-23.00
  • 3. Hafta, Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
  • Kuzu kol tandır, vişne sos, sebze püresi ve lavaş ile (Demo)
  • Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
  • Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile
  • 21 Aralık Salı, 19.00-23.00
  • 28 Aralık Salı günü ders yapılmayacaktır.
  • 4. Hafta, Kümes Hayvanları ve Pişirme Yöntemleri

  • Rosto hindi (Demo)
  • Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
  • Çıtır tavuk butları, ranch sos ile
  • Izgara tavuk kanatları, patates kızartması ve ballı hardal sos ile
  • 4 Ocak Salı, 19.00-23.00
  • 5. Hafta, Pilavlar Ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Karışık mantarlı risotto
  • Buharda pişmiş yasemin pilavı (Demo)
  • Özbek pilavı
  • Ciğerli iç pilav
  • Meyhane pilavı
  • 11 Ocak Salı, 19.00-23.00
  • 6. Hafta, Uzak Doğu Wok Yemekleri Pişirme Teknikleri

  • Tom Kha Gai
  • Sebzeli kızarmış Çin böreği, chili soya sos ile
  • San choy bow; marul yaprağında istiridye sos, soya filizi, zencefilli karides
  • Dana etli ve sebzeli egg noddle (Yeni)
  • 18 Ocak Salı, 19.00-23.00
  • 7. Hafta, Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri

  • Ahtapot (Demo)
  • Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
  • Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı) (Demo)
  • Güveçte kaşarlı ve mantarlı tereyağlı karides
  • Izgara dil şiş, mini roka salatası ile (Demo)
  • Tempura kalamar, tarator sos ile
  • Kağıtta sebzeli levrek fileto
  • 25 Ocak Salı, 19.00-23.00
  • 8. Hafta, Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları

  • Taze makarna hamuru yapımı
  • Pesto soslu fettuccine
  • Ricotta ve ıspanak dolgulu ravioli ve adaçaylı tereyağ sos ile
  • Bolognese soslu lazanya (Demo)
  • 1 Şubat Salı, 19.00-23.00
/

Workshop Takvimi

  • Mutfakta 8 Hafta

    16 Ocak Pazar

    10:00 - 14:00

    3500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    27 Ocak Perşembe

    19:00 - 23:00

    3500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    19 Şubat Cumartesi

    16:00 - 20:00

    3500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    09 Mart Çarşamba

    19:00 - 23:00

    3500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    27 Mart Pazar

    10:00 - 14:00

    3500 TL

Önemli Bilgiler

* Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
* Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitapçığı verilecektir.
* Program 8 hafta sürmektedir.
* Biletler tek kişiliktir.
* Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
* Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* 18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Etkinliklerimize girişte HES kodu ve aşı kartı (çift doz) gösterilmesi zorunludur. Tek doz aşı yaptırmış ya da aşı kartı olmayan kişilerin etkinlikten 48 saat önce yapılmış NEGATİF PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Aksi taktirde kişiler etkinliklere alınmayacaktır.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.