• WORKSHOP TARİHİ

    24 Eki - 12 Ara

    10:00 - 14:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    2500 TL


Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz. “Mutfakta 8 Hafta”da temel mutfak tekniklerini profesyonellerden öğrenecek, kendinizi bu teknikleri çeşitli yemekler üzerinde uygularken bulacaksınız. Kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler için ideal olan bu eğitimde, hem pratiğinizi hem de tekniğinizi geliştirerek kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza döneceksiniz.


Menü

  • 1. Hafta, Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-Up ve Hazırlıkları

  • Minestrone çorbası
  • Patates risotto
  • Fırında tavuk
  • 24 Ekim Cumartesi, 10.00-14.00
  • 2. Hafta, Ana Ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları

  • Tavuk suyu (Demo)
  • Kahverengi et suyu (Demo)
  • Mayonez (Demo)
  • Beşamel sos
  • Hollandez sos (Demo)
  • Terbiyeli erişteli mercimek çorbası (Yeni)
  • Rosto domates çorbası
  • 31 Ekim Cumartesi, 10.00-14.00
  • 3. Hafta, Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
  • Kuzu kol tandır, vişne sos, sebze püresi ve lavaş ile (Demo) (Yeni)
  • Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
  • Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile
  • 7 Kasım Cumartesi, 10.00-14.00
  • 4. Hafta, Kümes Hayvanları ve Pişirme Yöntemleri

  • Rosto hindi (Demo)
  • Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
  • Çıtır tavuk butları, ranch sos ile
  • Izgara tavuk kanatları, patates kızartması ve ballı hardal sos ile (Yeni)
  • 14 Kasım Cumartesi, 10.00-14.00
  • 5. Hafta, Pilavlar Ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları

  • Karışık mantarlı risotto
  • Buharda pişmiş yasemin pilavı (Demo)
  • Kuzu incikli Özbek pilavı
  • Ciğerli iç pilav
  • Meyhane pilavı
  • 21 Kasım Cumartesi, 10.00-14.00
  • 6. Hafta, Uzak Doğu Wok Yemekleri Pişirme Teknikleri

  • Tom Kha Gai
  • Sebzeli kızarmış Çin böreği, chili soya sos ile (Yeni)
  • San choy bow; marul yaprağında istiridye sos, soya filizi, zencefilli karides (Yeni)
  • Dana etli ve sebzeli egg noddle (Yeni)
  • 28 Kasım Cumartesi, 10.00-14.00
  • 7. Hafta, Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri

  • Ahtapot (Demo)
  • Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
  • Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı)
  • Güveçte kaşarlı ve mantarlı tereyağlı karides (Yeni)
  • Izgara dil şiş, mini roka salatası ile (Yeni)
  • Kalamar tava, tarator sos ile
  • Kağıtta sebzeli levrek fileto (Yeni)
  • 5 Aralık Cumartesi, 10.00-14.00
  • 8. Hafta, Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları

  • Taze makarna hamuru yapımı
  • Pesto soslu fettuccine
  • Ricotta ve ıspanak dolgulu ravioli ve adaçaylı tereyağ sos ile (Yeni)
  • Bolognese soslu lazanya (Demo)
  • 12 Aralık Cumartesi, 10.00-14.00
/

Workshop Takvimi

  • Mutfakta 8 Hafta

    24 Ekim Cumartesi

    10:00 - 14:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    06 Kasım Cuma

    10:00 - 14:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    15 Kasım Pazar

    16:00 - 20:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    01 Aralık Salı

    10:00 - 14:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    19 Aralık Cumartesi

    10:00 - 14:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    07 Ocak Perşembe

    19:00 - 23:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    24 Ocak Pazar

    10:00 - 14:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    17 Şubat Çarşamba

    10:00 - 14:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    20 Şubat Cumartesi

    10:00 - 14:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    06 Mart Cumartesi

    10:00 - 14:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    16 Mart Salı

    19:00 - 23:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    23 Mayıs Pazar

    16:00 - 20:00

    2500 TL

  • Mutfakta 8 Hafta

    24 Mayıs Pazartesi

    19:00 - 23:00

    2500 TL

Önemli Bilgiler

    Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
    Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitapçığı verilecektir.
    Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
    Program 8 hafta sürmektedir.
    Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
    Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
    18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
    Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
    MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
    Biletler tek kişiliktir.
    * Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.