MUTFAKSEVERLER İÇİN EĞİTİMLER

Yemek Fotoğrafçılığı

Objektifimde Yemek: Yemek Fotoğrafçılığı MSA mutfaklarında bu kez hem göze hem damağa hitap eden bir sanat için buluşuyoruz! Yemek fotoğrafçılığının inceliklerini profesyonel yemek fotoğrafçısı Derya Turgut rehberliğinde öğreneceğiniz bu eğitimde, mevcut fotoğraf becerilerinizi bir üst seviyeye çıkaracak, yemeğin kokusunu, tadını, üzerinde tüten dumanını hissettiren fotoğraf karelerinde ustalaşacaksınız.

Yemek Fotoğrafçılığı

Objektifimde Yemek: Yemek Fotoğrafçılığı MSA mutfaklarında bu kez hem göze hem damağa hitap eden bir sanat için buluşuyoruz! Yemek fotoğrafçılığının inceliklerini profesyonel yemek fotoğrafçısı Derya Turgut rehberliğinde öğreneceğiniz bu eğitimde, mevcut fotoğraf becerilerinizi bir üst seviyeye çıkaracak, yemeğin kokusunu, tadını, üzerinde tüten dumanını hissettiren fotoğraf karelerinde ustalaşacaksınız. MSA eğitmen şeflerinin elinden sizler için özel tasarlanan gıda ve yemeklerle pratik yapacak, doğal ışıkta çalışmanın keyfine varacak ve kendi yemek fotoğrafı stilinizi geliştirmek için ilk adımları bu 3 günlük eğitimde atacaksınız. Üstelik bu eğitimin sonunda kendi profesyonel portfolyonuzu oluşturabileceksiniz. ** Bu programa katılmak için temel fotoğrafçılık bilginizin ve profesyonel bir fotoğraf makinenizin olması gerekmektedir. Derya Turgut Kimdir? İstanbul’da doğdu. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nü bitirdi. On iki yıl sürdürdüğü finans alanındaki çalışmalarının ardından, 2011’de Mutfak Sanatları Akademisi’nde (MSA) gastronomi dünyasıyla tanıştı. Bu dönemde yemek fotoğrafçılığına yönelerek yeni bir kariyerin ilk adımlarını attı. Fotoğraflarındaki doğal ışık, yalın çizgiler ve kendine has estetik algısı ile olağan, günlük detaylarda güzelliği keşfetme yeteneği, sanatındaki imzasını oluşturuyor. Alanında en iyi şefleri ve restoranların mutfak hikâyelerini ve anlarını görüntülüyor, pek çoğu ödüllü olan yemek kitaplarına katkıda bulunuyor ve seyahat deneyimlerini belgeliyor. Özellikle de İstanbul'un yeme-içme sahnesine katkılarıyla tanınıyor.


Workshop’ta Öğrenilecek Teknikler

Neler öğreneceğim:

Bu eğitimde yemek fotoğrafçılığı becerilerinizi bir üst seviyeye taşıyacaksınız.

Hangi ekipmanları kullanmanız gerektiğini öğrenecek, kompozisyon, doğal ışık kullanımı, styling içeren ideal bir çekim için kadrajınızı nasıl hazırlayacağınızı kavrayacaksınız. Daha etkili fotoğraflar çekmenize yardımcı olacak kompozisyon ilkelerini öğreneceksiniz. Yemek fotoğrafçılığında kamera ayarları ve çekim açıları hakkında bilgi sahibi olacak, öğrenci demoları ile kendi portfolyonuzu oluşturacaksınız.


Kimler Katılabilir

  • Yemek Fotoğrafçılığı alanında profesyonelleşmek isteyenler
  • Aşçılık, pastacılık alanlarında öğrenimini devam ettiren öğrenciler ve gastronomi bölümü mezunları
  • Yiyecek içecek yazarları ve içerik üreticileri
  • Yemek kitabı yazarları
  • Yiyecek-içecek sektöründe çalışanlar, restoranların veya yiyecek markalarının reklam ve tanıtım çalışmalarında görsel içerikler oluşturmak için yemek fotoğrafçılığına ilgi duyan kişiler

Notlar

  • 3 Haziran - 5 Haziran tarihli eğitimin ders programı aşağıdadır;

1.Ders

3 Haziran 2024 Pazartesi

10.00-17.00

2.Ders

4 Haziran 2024 Salı

10.00-17.00

3.Ders

5 Haziran 2024 Çarşamba

10.00-17.00


Workshop Menüsü

Bilinmesi Gerekenler

Etkinlik sonunda MSA eğitmeni tarafından imzalı dijital sertifika verilmektedir. Sertifikanıza web sitemizdeki profilim alanından, sertifikalarım sekmesinden ulaşabilirsiniz.

İş Bankası Maximum ve Maximiles özellikli bireysel kredi kartlarıyla 31 Mart 2024 tarihine kadar 5.000 TL ve üzeri MSA workshop harcamaları için peşin ödemelerinize 6 aya varan faizsiz taksit fırsatından yararlanabilirsiniz. Bunun için bilet satın almada ödeme seçenekleri adımında İşbankası’nı seçmeniz gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için tıklayın. https://www.maximum.com.tr/kampanyalar/okul-odemelerinizi-faizsiz-taksitlendirin.

Diğer

  • Bu programa katılmak için temel fotoğrafçılık bilginizin ve profesyonel bir fotoğraf makinenizin olması gerekmektedir.
  • Biletler tek kişiliktir. İstasyonlarda (çalışma alanlarında) tek çalışılmaktadır.
  • Biletlerde iade ya da değişiklik kesinlikle yapılmamaktadır.
  • Etkinlik en az 4, en fazla 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
  • Dışarıdan yiyecek-içecek kesinlikle kabul edilmemektedir.